Alex Coita: Am decis să mă vaccinez! Am studiat în detaliu. Lucrurile sunt foarte simple și matematice
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Alex Coita / Foto Facebook
Alex Coita / Foto Facebook
Alex Coita, președintele Partidului Republican din România, a dezvăluit ce decizie a luat în legătură cu vaccinul împotriva noului coronavirus. 

„Am decis să mă vaccinez. Și ar trebui să o faceți și voi”, și-a început astfel Alex Coita mesajul publicat, duminică dimineță, pe Facebook. 

„Este regretabil că liderii politici din România nu au ales să dea un exemplu vaccinându-se primii, așa cum s-a întâmplat în alte țări. Vaccinarea este un gest firesc de civilizație, este o responsabilitate morală și o datorie civică. Mă voi vaccina de îndată ce voi avea ocazia. Vaccinul împotriva COVID-19 este singura cale prin care putem trece de pandemie, evitând pierderi de vieți omenești și o catastrofă economică”, a continuat Alex Coita. 

„Am studiat în detaliu, în această perioadă, dovezile științifice din prezent și evoluția pandemiilor din trecut. Lucrurile sunt foarte simple și matematice. Vom trece de pandemie doar atunci când 67% din populație va fi imunizată, fie prin îmbolnăvire, fie prin vaccinare. Până atunci, vom sta cu școlile închise, cu restaurantele închise, cu sărăcie, cu griji, iar în fiecare zi cunoscuți, colegi, prieteni și rude, se vor îmbolnăvi. Iar unii dintre ei vor muri. 

Vaccinul este singura soluție pentru a accelera acest proces și a scăpa mai repede de această boală nenorocită. În lipsa lui, poate trece un an, doi, trei până când vom depăși pandemia. 

Apariția acestui vaccin într-un timp atât de scurt este un miracol al tehnologiei moderne, reflectă nivelul fără precedent al cooperării științifice internaționale și investițiile masive în această soluție de imunizare. Vaccinurile disponibile astăzi au fost testate pe zeci de mii de voluntari, iar toate dovezile indică faptul că riscurile sunt minime, cu siguranță incomparabil mai mici decât a sta și a aștepta să luăm virusul. Pentru că mai devreme sau mai târziu va ajunge și la noi!

Vaccinul trebuie făcut chiar dacă nu ne este frică de COVID.

Este un gest de civilizație și respect pentru cei din jur, pentru că marele risc este să transmitem virusul atunci când noi înșine nu avem simptome. 

Putem sta și discuta zile, luni și ani în șir pe marginea teoriilor conspirației. Poate nu vom ști niciodată ce a generat acest virus sau de ce a apărut el. Dar realitatea este că, până nu scăpăm de pandemie, în fiecare zi riscăm să ne pierdem locurile de muncă și riscăm să îi pierdem pe cei dragi. 

Eu aleg să nu îmi asum acest risc. Voi ce alegeți?”, a transmis Alex Coita în ziua în care a început, în România, campania de vaccinare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel