Alertă: s-a descoperit un parazit în macroul congelat importat
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
macrou-congelat--intreg-scomber-scombrus-756189_big
macrou-congelat--intreg-scomber-scombrus-756189_big

ANSVSA a instituit o alertă alimentară în mai multe judeţe din vestul, centrul şi sudul ţării, după ce a fost descoperit un parazit în macroul congelat importat din insulele Feroe de către o firmă din Bucureşti. În prezent, autorităţile sanitar-veterinare fac controale în zonele menționate pentru a retrage de la comercializare macroul din lotul infestat.

Potrivit șefului Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Hunedoara, Ioan Dumbravă, "O parte din cantitatea de peste 60 de tone a ajuns la un depozit din Bihor şi de aici în mai multe judeţe, printre care Hunedoara, Timiş, Arad, Sălaj, Maramureş, Dolj, Cluj. În judeţul Hunedoara a ajuns o cantitate de 320 de kilograme de peşte, care s-a vândut deja în 12 magazine din Valea Jiului. Cantităţile fiind mici, s-au dat imediat şi probabil deja au fost consumate. Oamenii pot sta liniştiţi, parazitul Anisakis este unul evisceral, adică se localizează în intestine, care de regulă nu se consumă. Nu s-a descoperit parazitul şi în musculatură, prin urmare oamenii nu au fost infectaţi", a explicat, Ioan Dumbravă, citează Mediafax.

Oficialul DSVSA a adăugat că nu au fost înregistrate cazuri de persoane care să se simtă rău în urma consumului peştelui din acest lot.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel