Alertă pentru utilizatorii Google Chrome. ”Actualizați URGENT, două vulnerabilități CRITICE”
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 04 oct, 18:24
WhatsApp
Alertă pentru utilizatorii Google Chrome. ”Actualizați URGENT, două vulnerabilități CRITICE” / Foto: Pixabay
DNSC a transmis un avertisment pentru utilizatorii Google Chrome.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a transmis un avertisment pentru utilizatorii Google Chrome.

"Actualizați urgent browser-ul de internet Google Chrome la cea mai recentă versiune. Două vulnerabilități ale browser-ului Google Chrome au fost remediate printr-o nouă actualizare a acestuia.

Identificate după indicativul CVE-2021-37975, respectiv CVE-2021-37976, acestea pot permite unui atacator să colecteze informații cu caracter sensibil și/sau să ruleze comenzi la distanță pe PC-urile vulnerabile. Atacatorii direcționează utilizatorii către site-uri concepute special cu scopul exploatării acestor vulnerabilități, reușind astfel să obțină accesul pe stațiile victimelor. Pentru a va proteja împotriva acestor vulnerabilități este necesară actualizarea browser-ului Google Chrome la versiunea 94.0.4606.71.", transmite DNSC.

G Ad:

Internetul liber este sub amenințare, spune influentul șef al Google și Alphabet

Internetul liber și deschis pe care îl cunoaștem astăzi este sub asediu în mai multe țări din întreaga lume, a avertizat conducătorul Google, Sundar Pichai. Acesta a explicat faptul că mai multe țări restricționează circulația informației, iar modelul liber este de multe ori luat de bun, nu apreciat.

Pichai conduce Google, una dintre cele mai complexe, bogate și importante instituții din istoria umanității. Ca șef al Google și companiei mamă, Alphabet, acesta conduce tot ce înseamnă produs Google, de la Waze până la FitBit și DeepMind. Doar la Google, acesta coordonează Gmail, Google Chrome, Google Maps, Google Earth, Google Docs, Google Photos, Android, dar și multe altele.

Libertatea internetului este un aspect crucial pentru funcționarea acestei rețele. În timp ce mulți vor ca Google să fie și mai rapid, și mai inteligent, mulți votanți din țări democratice polarizate doresc ca giganții tehnologici să încetinească. Totuși, în Silicon Valley aceasta este norma: accelerarea.

Internetul liber și deschis „este atacat„ din cauza unor modele mai autoritare cum ar fi cel chinez. Chiar dacă nu s-a referit direct la China, acesta a explicat că niciun produs sau serviciu important Google nu poate fi accesat în China, tocmai din această cauză. Ce a spus conducătorul Google despre  plata taxelor, intimitatea utilizatorilor și informațiile lor, vezi AICI.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro