Data actualizării:
Data publicării:

Alertă la Paris. Poliția a împușcat o femeie care amenința civilii la metrou / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Poliția din Paris a deschis focul asupra unei femei care ar fi lansat amenințări. 

Update

Femeia acoperită cu voal a fost împușcată la stația Bibliotheque Nationale de France. Călătorii au raportat anterior că „răspândea comentarii jihadiste agresive”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Olivier Veran.

Când a sosit poliția, „au tras-o pe femeie deoparte și i-au cerut mai întâi să se calmeze, dar și să-și arate mâinile pentru a demonstra că nu prezintă niciun pericol”, a adăugat el.

„Ceea ce s-a întâmplat atunci a fost că oamenii legii nu au avut de ales decât să deschidă focul asupra acestei femei, având în vedere pericolul situației”, a mai zis el.

Cei care au acordat îngrijiri de urgență femeii au declarat că a fost împușcată în abdomen. A fost transferată la un spital din apropiere.

Veran a spus că femeia a amenințat în trecut patrulele urbane ale operațiunii de combatere a terorismului Sentinelle.

Au fost deschise două anchete, una împotriva femeii și a doua privind folosirea armelor de către poliție, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului.

Știrea inițială

Poliția din Paris a deschis focul marți asupra unei femei care ar fi făcut remarci amenințătoare asupra unui metrou. Acesta este cel mai recent incident de securitate din Hexagon, care a fost în alertă teroristă sporită în ultimele zile, conform ABC News.

Poliția a spus că nu are informații imediate despre starea femeii.

Autoritățile au adăugat că ofițerii au deschis focul după ce ea nu a răspuns la avertismentele lor. Poliția s-a mobilizat după ce un pasager al metroului a sunat la serviciile de urgență și a raportat că o femeie, care purta mascată, făcea amenințări. Nu era clar ce amenințări făcea.

O stație de metrou care deservește biblioteca națională Francois Mitterrand din estul Parisului a fost evacuată, a declarat poliția.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel