Alertă la frontieră. Număr record de străini care au vrut să intre ilegal în România
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Granita
Granita
MAI anunță informații îngrijorătoare de la granițele României. 

În urma acțiunilor desfășurate de MAI la frontiere, s-a constatatcă a crescut cu 44% numărul cetăţenilor străini depistaţi în momentul trecerii ilegale a frontierei.

Comparativ cu 2016, numărul de cetăţeni străini cărora nu le-a fost permisă intrarea în România rămâne relativ constant.

Totuşi, pe acest palier au fost înregistrate creşteri la frontiera cu Ucraina cu peste 50% (de la 140 la 211), Moldova cu cca. 72% (de la 110 la 189) şi Bulgaria cu aproape 34% (de la 62 la 83).

”În conformitate cu obligaţiile asumate de ţara noastră în calitate de stat membru UE, o atenţie deosebită a fost acordată implementării politicilor europene privind migraţia şi azilul, desfăşurării de acţiuni pentru depistarea migranţilor care trec ilegal frontiera de stat şi a străinilor cu şedere ilegală pe teritoriul ţării noastre”, menţionează comunicatul.

În plus, în condiţiile identificării cu peste 30% mai multe grupuri de migranţi, se constată creşterea atât a numărului facilitatorilor (de aproximativ 6 ori, +53), cât şi a cetăţenilor străini cu rol de 'călăuză' (de aproximativ 3 ori, +12), precizează comunicatul MAI. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel