Alertă la Brăila: O bacterie periculoasă a fost descoperită în Dunăre
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
O bacterie periculoasă a fost descoperită în apa brută a Dunării.

Alertă la Brăila, după ce o bacterie periculoasă a fost descoperită în apa Dunării. Este vorba despre Clostridium Perfringens, potrivit Antena 3 CNN.

Compania de Utilităţi Publice Dunărea Brăila a constatat o fluctuaţie a valorilor înregistrate pentru această bacterie în apa brută captată din Dunăre, la Stația de Tratare Apă Potabilă Gropeni.

De asemenea, prefectul judeţului, Iulian Timofei, a convocat o şedinţă cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gărzii de Mediu, Serviciului de Gospodărire a Apelor Brăila şi Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dunărea Brăila, pentru a analiza problema.

„Apa potabilă furnizată populației a întrunit și întrunește parametrii de potabilitate, neexistând nici un risc pentru sănătatea populației. Operatorul unic Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila a luat măsurile necesare pentru ca acest indicator Clostridium Perfringens să nu apară în apa potabilă.

Împreună cu specialiștii convocați la această ședință, au fost stabilite și principalele măsuri de strictă necesitate pentru informarea populației, transmise, tot în această seară, Unităților Administrativ Teritoriale riverane Fluviului Dunărea:

- evitarea consumului de apă brută din Fluviul Dunărea;

- evitarea consumului de alimente în formă crudă dacă acestea au fost spălate în prealabil cu apă brută ce provine din Fluviul Dunărea;

- în cazul apariției simptomelor specifice - diaree (la 6 – 24 ore de la contaminare, dar cel mai adesea 8 – 12 ore), dureri abdominale, se recomandă prezentarea la medicul de familie pentru stabilirea diagnosticului și recomandarea tratamentului optim“, a declarat prefectul judeţului Brăila.

Clostridium Perfringens este o bacterie care produce toxine extrem de dăunatoare pentru oameni. Intoxicațiile cu o astfel de bacterie pot duce la simptome asemănătoare gripei, iar oamenii încep să le resimtă la aproximativ o zi după ce intră în contact cu Clostridium Perfringens.

Pritnre simptomele cauzate de infecția cu această bacterie se numărăr: greața, febra, vărsăturile, durerile de stomac, crampele abdominale, diareea. Totodată, în cazuri rare, se poate ajunge și la deces.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel