Data actualizării:
Data publicării:

UPDATE: O insula situată la sud de Tokyo a fost lovită de un tsunami, după ce Japonia a emis o alertă în urma unui cutremur

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Dupa un cutremur a avut loc un tsunami care a lovit o insulă situată la sud de Tokyo.

CITEȘTE ȘI: Ploi „fără precedent” în Japonia. O persoană a murit și mai multe sunt date dispărute - FOTO

Update: Un tsunami de 50 de centimetri a lovit marţi dimineaţă o insulă situată la sud de Tokyo, în urma unui cutremur cu magnitudinea 5,8 produs în regiune, au anunţat meteorologii din Japonia, transmite agenţia de presă Kyodo.

Epicentrul seismului produs la ora locală 08:14 a fost localizat în apele din apropierea insulei Torishima, situată în arhipelagul Izu din Pacific.

Tsunami-ul de 50 de centimetri a fost detectat la ora 08:58 pe insula Hachijo, în timp ce un tsunami de 20 de centimetri şi unul de 10 centimetri au fost, de asemenea, înregistrate pe insula Kozu, respectiv pe insula Miyake, potrivit Agenţiei de meteorologie din Japonia.

La scurt timp după producerea cutremurului, agenţia a emis o avertizare de tsunami pentru grupurile de insule Izu şi Ogasawara. Alerta a fost ridicată la ora locală 11:00.

Cutremurul a avut magnitudinea iniţială 5,9, revizuită ulterior în scădere. Institutul american de geofizică (USGS) a estimat magnitudinea la 5,6, conform AFP.

Nu au fost raportate pagube, potrivit poliţiei din Tokyo.

Joi a fost emisă o alertă privind intensificarea activităţii vulcanice în marea din jurul insulei Smith, în apropierea epicentrului. După ce a fost observată o decolorare a mării cauzată de activitatea vulcanică din jurul insulei, au fost avertizate navele aflate în zonă cu privire la o posibilă erupţie subacvatică şi la resturi plutitoare, cum ar fi piatra ponce. Legătura dintre activitatea vulcanică şi cutremur este încă în curs de analiză.

Știrea principala: Japonia a emis o alertă de tsunami pentru insulele îndepărtate din largul coastei Tokyo, în urma unui cutremur a cărui magnitudine a fost estimată la 5,6 de către Institutul american de geofizică (USGS), transmite AFP, conform Agerpres.

Alerta se referă la insulele Izu şi Ogasawara care ar putea cunoaşte un tsunami de un metru, potrivit Agenţiei Meteorologice Japoneze (JMA), care a cerut oamenilor să părăsească ţărmurile.

”Ieşiţi din apă şi evacuaţi imediat zonele de coastă”, a indicat agenţia într-un avertisment în engleză.

Locuitorii din regiune au declarat pentru postul naţional de televiziune NHK că nu au simţit cutremurul.

Situată pe aşa-numitul ”Cerc de Foc al Pacificului”, Japonia este una dintre ţările cu cea mai intensă activitate seismică din lume.

Arhipelagul, unde trăiesc aproximativ 125 de milioane de oameni, cunoaşte aproximativ 1.500 de seisme pe an, dintre care majoritatea sunt de o magnitudine mică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel