Alertă cu bombă la Curtea de Apel București (UPDATE)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
La Curtea de Apel București este alertă cu bombă chiar în acest moment. 

Curtea de Apel București este asediată de forțele de ordine, după o alertă cu bombă. Autoritățile au fost sesizate la 112 că în interiorul clădirii s-ar afla un dispozitiv exploziv. Echipajele SRI și pirotehniștii sunt la fața locului și fac verificări. 

Alarma a fost dată la ora 12:30, iar forțele de ordine au intervenit imediat. În urma intervenției echipajelor specializate, Splaiul Unirii este blocat, informează România TV. Zona a fost delimitată și securizată, iar întreaga clădire este cercetată de pirotehniști pentru a verifica veridicitatea faptelor reclamate. 

La fața locului au ajuns echipaje de poliție, de jandarmerie, pompieri, pirotehniști pentru a asigura clădirea. 

Alertă falsă

UPDATE 15:15. Alerta cu bombă s-a dovedit a fi falsă. Din clădire au fost evacuate aproximativ 1.600 de persoane. 

„Deși statistica spune că în peste 95% din cazuri este vorba despre alarme false și de persoane care telefonează doar pentru a-și rezolva niște interese personale cu astfel de amenințări, până când autoritățile nu verifică la fața locului despre ce este vorba, nu o pot trata cu lejeritate. Aici intervine fie serviciul pirotehnic al Poliției, fie, dacă lucrurile sunt mai grave și se confirmă o amenințare cu bomba, se apelează și la specialiștii Serviciului Român de Informații și am avut multe cazuri în care ambele echipe au intervenit”, a declarat Radu Tudor la Antena 3

Comunicatul poliției

„Astăzi, în jurul orei 12:30, prin apel 112 o persoană a anunțat că în clădirea Curții de Apel București este un dispozitiv exploziv. Polițiștii acționează conform competențelor. Traficul rutier este restricționat în zonă”, a comunicat purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Diana Sarca.

Dosarul Elenei Udrea trebuia să ajungă azi în instanță

Astăzi ar fi trebuit să aibă loc la Curtea de Apel București și procesul Elenei Udrea. Este a doua oară când se întâmplă ca o alertă cu bombă să fie anunțată în ziua procesului fostului ministru al turismului. 

A doua alertă cu bombă în 2021

Alerte cu bombă au mai fost la Curtea de Apel din București în cursul acestui an. Cea din 26 ianuarie s-a dovedit a fi falsă. Sesizarea a venit la 112 în jurul orei 10:30, când  un bărbat a semnalat faptul că la Curtea de Apel Bucureşti se află un dispozitiv exploziv.

„Aspectele semnalate prin apelul 112 nu se confirmă”, a anunţat, ulterior, Poliţia Capitalei la acea dată, conform știrileprotv.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel