Data publicării:

Alertă cu BOMBĂ în Iași. Trupele antitero, intervenție - VIDEO

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Alertă cu BOMBĂ în Iași. Trupele antitero, intervenție / Foto: Pixabay
Alertă cu BOMBĂ în Iași. Trupele antitero, intervenție / Foto: Pixabay

Alertă cu bombă în Iași. Forețele de ordine au intervenit de urgență. 

O alertă cu bombă a pus pe jar forțele de ordine din Iaşi. Un geamantan suspect a fost lăsat în zona gării, iar autoritățile au intervenit de urgență. În scurt timp, la faţa locului şi-au făcut apariţia echipaje de pirotehnişti, SRI, Jandarmerie, Pompieri, Poliţia Rutieră, Brigada Antiteroristă şi SMURD. Toată zona a fost securizată, iar accesul oamenilor a fost restricționat.

După doar câteva minute, forţele de ordine au descoperit că în geamantan se aflau doar haine şi că totul a fost o alarmă falsă, scrie BZI.

Potrivit primelor  informaţii, se pare că geanta a fost lăsată sau uitată de o femeie cu probleme psihice. Este a doua oară în acest an când la Iaşi autorităţile sunt alertate în privinţa unei posibile alerte că bombă. În luna martie, un hotel din centrul oraşului a fost verificat de pirotehnişti, iar cei cazaţi au fost evacuaţi, totul dovedindu-se și atunci, o alarmă falsă. 

Youtube video image

 

Alertă de ameninţare cu bombă la teatrul Jean Bart

 

La începutul lunii iunie, forţele de intervenţie au fost solicitate pentru a interveni la o alertă de ameninţare cu bombă la teatrul Jean Bart din municipiul Tulcea.

Efective impresionante din SRI, poliţie, jandarmerie, ISU şi ambulanţă au ajuns la faţa locului şi au aplicat protocolul pentru astfel de situaţii. Cel care a anunţat „atentatul” a fost la rândul său identificat, fiind un bărbat din Bucureşti, care are la activ mai multe apeluri false de acest gen. Din ce spun anchetatorii, este posibil ca acesta să sufere de tulburări psihice.  

Și Curtea de Apel București a fost asediată de forțele de ordine, după o alertă cu bombă, pe 7 iunie. Alerta cu bombă s-a dovedit a fi falsă. Din clădire au fost evacuate aproximativ 1.600 de persoane. 

„Deși statistica spune că în peste 95% din cazuri este vorba despre alarme false și de persoane care telefonează doar pentru a-și rezolva niște interese personale cu astfel de amenințări, până când autoritățile nu verifică la fața locului despre ce este vorba, nu o pot trata cu lejeritate. Aici intervine fie serviciul pirotehnic al Poliției, fie, dacă lucrurile sunt mai grave și se confirmă o amenințare cu bomba, se apelează și la specialiștii Serviciului Român de Informații și am avut multe cazuri în care ambele echipe au intervenit.”, a declarat atunci Radu Tudor la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel