Alertă alimentară: Somon retras de la vânzare. Cine l-a cumpărat este sfătuit să îl arunce. A fost retras și un sortiment de înghețată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Alertă alimentară: Somon retras de la vânzare. Cine l-a cumpărat este sfătuit să îl arunce. A fost retras și un sortiment de înghețată / Foto: Pixabay, de Sabrina St.
Alertă alimentară: Somon retras de la vânzare. Cine l-a cumpărat este sfătuit să îl arunce. A fost retras și un sortiment de înghețată / Foto: Pixabay, de Sabrina St.
Din magazine au fost retrase un anume lot de somon, dar și un sortiment de înghețată.

ANSVSA anunță retragerea de la vânzare a unui lot de somon din magazinele Mega Image:

”Produsul 89288 H VAN WIJNEN SOMON CARPACCIO,120G, număr lot: 86BK/221405, termen de valabilitate: 07.06.2022; 10.06.2022

Dorim  să  vă  aducem  la  cunoștință  că  Mega Image a inițiat  rechemarea de la consumatori a produsului  89288  H  VAN  WIJNEN SOMON CARPACCIO 120G, cu lot: 86BK/221405, termen de valabilitate: 07.06.2022; 10.06.2022. 

Rechemarea  produsului  de  la  consumatori a fost declanșată la solicitarea furnizorului, constatându‐se depășiri ale valorilor admise de Listeria Monocytogenes. 

Considerând că  sănătatea  consumatorilor  este  cea  mai  importantă,  Mega  Image  solicită  clienților să NU consume produsele cu loturile sus menționate și roagă cu amabilitate să le  distrugă  sau  să le  returneze la punctul de vânzare din care  s‐a achiziționat produsul. Este  necesară prezentarea bonului fiscal.   Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la dată  de 26.07.2022. Le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerea creată și îi asigurăm că monitorizăm  permanent calitatea și siguranța produselor noastre.", au transmis reprezentanții Mega Image într-un comunicat.

A fost retras de la vânzare și un sortiment de înghețată, din Auchan și Selgros

Totodată, un sortiment de înghețată a fost retras din magazinele Auchan și Selgros, transmite ANSVSA.

"Stimați clienți, General Mills, fabricantul Häagen-DazsTM, a luat decizia proactivă de a proceda la rechemare voluntară a produselor sale de înghețată Plain Vanilla comercializate în România. Motivul retragerii: detectărea unor urme de oxid de etilenă (ETO) General Mills, fabricantul Häagen-DazsTM confirmă că doar produsul de mai jos, cu termen de expirare înainte de 21/05/2023, face obiectul rechemării. Persoanele care au achiziționat produsul având datele de identificare respective (EAN, și care are termen de expirare înainte de 21.05.2023) sunt rugate să nu îl consume și să îl returneze la Serviciul Clienți din magazinul de la care l-au achiziționat, urmând să li se returneze contravaloarea acestuia.", a transmis Auchan.

Alimentele care ne îmbolnăvesc. Bilic: Degeaba există legislație... Au potențial cancerigen

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre pericolul din anumite alimente, semnalând faptul că "degeaba există legislație, dacă ea nu este pusă în practică"

"Acizii grași trans: degeaba există legislație, dacă ea nu este pusă în practică. Știm cu toții că acizii grași trans, alții decât cei prezenți în mod natural în grăsimile de origine animală, sunt periculoși pentru sănătate. A fost nevoie de mulți ani până când industria alimentară a fost nevoită să renunțe la hidrogenarea grăsimilor vegetale și să reconfigureze producția de margarină. Grăsimile trans apar atunci când transformăm uleiurile vegetale din formă lichidă în formă solidă. Este demonstrat că au potențial cancerigen, motiv pentru care de anul trecut există legislație europeană care limitează prezența acizilor trans la maximum 2g la 100g grăsime.

În toate alimentele care presupun un amestec de făină și margarină, adică produse de panificație și patiserie. Acizi grași trans găsim și în sosuri, semipreparate, alimente procesate și produse fast-food, acolo unde grăsimea animală de tip unt sau smântână este înlocuită cu forma mai ieftină, grăsime de cocos sau de palmier și margarină. Din păcate, orice produs care are ca ingredient grăsimea vegetală are șanse mari să conțină și acizi grași trans.

Din aprilie 2021 a fost demarată și la noi în țară o campanie de informare. Odată cu aplicarea cerinţelor legislative privind acizii graşi trans din alimente, ANSVSA a demarat controale oficiale în unităţi precum cele de fabricare a produselor de panificaţie, patiserie, popcorn, grăsimilor vegetale, margarinelor, uleiurilor parţial hidrogenate, în unităţi de alimentaţie publică (fast-food şi restaurante), în unităţi de depozitare şi comercializare a produselor alimentare care conţin margarine, grăsimi şi uleiuri parţial hidrogenate. În prezent, din câte știu, nu există niciun laborator funcțional care să determine conținutul de acizi grași trans, așa că nu ne rămâne decât să ne bazăm pe declarația de conformitate și pe analizele făcute de producători.", a explicat Mihaela Bilic pe Facebook. Vezi continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel