Alertă alimentară în România. Sortiment de iaurt, retras de la vânzare pentru că avea bucăți de plastic în el
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Alertă alimentară în România. Sortiment de iaurt, retras de la vânzare pentru că avea bucăți de plastic în el / Foto: Pixabay, de anaterate
Alertă alimentară în România. Sortiment de iaurt, retras de la vânzare pentru că avea bucăți de plastic în el / Foto: Pixabay, de anaterate
Un sortiment de iaurt, retras de la vânzare pentru că avea bucăți de plastic în el.

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și compania Lidl au emis o avertizare prin care arată că iaurtul Pilos vândut la găleată de 1 kg poate conține bucăți de plastic, scrie Ziarul de Iași.

Potrivit alertei emise de ANSVSA și Lidl, alerta vizează următoarele produse:

– Pilos Iaurt natur 3.5% grăsime, 1kg, cu termen de valabilitate 15.12.2022 și cod de bare 20439927,

– Pilos Iaurt natur 1.5% grăsime, 1kg, cu termen de valabilitate 12.12.2022 și cod de bare 20972790.

Potrivit avertizării, există suspiciune de contaminare a celor două produse cu un corp strĂin – masa plastică de 0.2 – 0.5 mm. Produsele pot fi returnate în orice magazin Lidl, iar contravaloarea acestora va fi restituită fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Lidl a mai retras un produs de la raft. Suspiciune de Listeria

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunțat retragerea de la vânzare a unui alt produs comercializat de Lidl acum câteva săptămâni.

Este vorba despre un sortiment de chifteluțe de cod, retras de la raft din cauza suspiciunii de contaminare cu Listeria Monocytogenes. Clienții pot returna produsul și primesc contravaloarea lui. Important este să nu-l consumați. 

Astfel, producătorul Jeka Fish recheamă preventiv produsul ”Sødergaarden Chifteluţe de cod, în stil scandinav 340g” (cod de bare 20295271), cu termenele de valabilitate 15.09.2022 şi 25.11.2022, ca urmare a unei suspiciuni de contaminare cu bacteria Listeria Monocytogenes. Clienţii care au cumpărat acest produs cu termenele de valabilitate menţionate sunt rugaţi să nu îl consume.

Produsul poate fi returnat în orice magazin Lidl, iar contravaloarea acestuia va fi restituită fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Din motive ce ţin de siguranţa consumatorului, Lidl România a scos produsul de la vânzare. Această rechemare vizează exclusiv produsul ”Sødergaarden Chifteluţe de cod, în stil scandinav 340g (cod de bare 20295271), cu termenele de valabilitate 15.09.2022 şi 25.11.2022. Alte produse vândute de Lidl România, inclusiv alte produse din gama Sødergaarden, nu sunt afectate de această rechemare“.

Investigație sub acoperire în fermele de pui din Germania: Imagini de groază cu puii care ajung pe rafturile Lidl - Video. Precizările Lidl România pentru DCNews

O investigație sub acoperire făcută în fermele de pui din Germania, care aprovizionează magazinele Lidl, arată imagini înfiorătoare cu pui deformați, răniți și murdari, pui care cresc repede și cu defecte. 

”Raportul de investigație a fost înregistrat în ultimele luni ale anului 2022 și arată violența unor muncitori, cum ar fi un operator care sacrifică pui bolnavi răsucindu-le gâtul și lovindu-i. Puii acestui producător sunt prezenți în rafturile supermarketurilor Lidl. Aceste fapte sunt presupuse încălcări ale legislației germane privind bunăstarea animalelor. 

Videoclipul dezvăluie și condițiile insalubre în care trăiesc animalele. Au fost înregistrate imagini cu un operator care urinează în interiorul fermei, fapt care prezintă un risc pentru siguranța alimentară. La fel ca și conviețuirea acestor păsări cu cadavrele altor găini și comportamentul canibal. Păsările pot fi observate în agonie, cu infecții, bolnave sau cu deformări grave care le împiedică să se miște și să acceseze hrană și apă. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel