Aleksei Navalnîi lansează un ATAC neașteptat. Pe cine dă vina pentru otrăvire
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Opozantul Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a lansat o ipoteză surprinzătoare cu privire la adevărații artizani ai otrăvirii sale. Iată pe cine a acuzat.

Opozantul puterii de la Kremlin, Alexey Navalnîi, a declarat că crede că serviciile de informații din Rusia l-au otrăvit cu agentul nervos Novichok, deoarece autoritățile l-au văzut ca o amenințare înaintea alegerilor parlamentare de anul viitor.

„Au înțeles că există mari probleme care îi amenință înaintea alegerilor pentru Duma de Stat”, a spus Navalnîi într-un interviu pe YouTube cu un blogger rus, prima sa apariție video de când a fost externat de la un spital din Berlin.

Opozantul a fost otrăvit în urmă cu aproape 2 luni 

Navalnîi a ieșit din comă în septembrie, după ce a fost otrăvit în cadrul unui zbor intern, în Siberia, pe 20 august. Un laborator din Germania a declarat pe 2 septembrie că are confirmarea utilizării agenților nervoși. Deși Germania și Franța au cerut explicații Kremlinului, Moscova a respins orice sugestie potrivit căreia Putin sau autoritățile ruse ar fi fost responsabile pentru otrăvirea lui Navalnîi.

Navalnîi a spus că nu știe cum agentul nervos Novichok intrase în corpul său, dar crede că ar fi putut fi pe o suprafață pe care a atins-o. El a spus că recuperarea sa ar putea dura încă două luni, întinzând mâna la un moment dat, pentru a arăta că încă are tremurături. Acesta a spus că urmează terapie fizică, dar starea sa de sănătate sa s-a îmbunătățit semnificativ și medicii au fost surprinși de viteza de recuperare.

Purtătorul de cuvânt al lui Navalnîi, Kira Yarmysh, a spus inițial că a crezut că ceaiul pe care l-a băut Navalnîi la aeroport a fost otrăvit, dar pe 17 septembrie, echipa sa a spus că agentul nervos a fost detectat pe o sticlă de apă goală din camera sa de hotel din Tomsk, sugerând că a fost otrăvit acolo și nu la aeroport, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel