Aleksei Navalnîi își mobilizează suporterii înainte de alegeri: Să le tragem o mamă de bătaie
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Aleksei Navalnîi își mobilizează suporterii înainte de alegeri: Să le tragem o mamă de bătaie  /  Sursă foto: Facebook Aleksei Navalnîi
Aleksei Navalnîi își mobilizează suporterii înainte de alegeri: Să le tragem o mamă de bătaie / Sursă foto: Facebook Aleksei Navalnîi
Alfat în închisoare, Aleksei navalnîi își mobilizează suporterii pentru alegerile parlamentare din toamnă.

Alexei Navalnîi își îndeamnă, din închisoare, suporterii să se mobilizeze înaintea alegerilor parlamentare din toamnă, după ce autoritățile au închis zeci de site-uri care au legătură cu opozantul rus.

Apropiații lui Navalnîi se așteaptă ca autoritățile să ia în colimator și site-ul dedicat votului "Smart Voting", o strategie prin care sunt sprijiniți candidații cel mai bine plasați în sondaje pentru a-i învinge la alegeri pe politicienii susținuți de Kremlin. Această tactică a făcut ca partidul de guvernământ Rusia Unită să piardă o serie de locuri la alegerile locale recente, scrie The Moscow Times.

Într-un mesaj transmis din închisoare, Navalnîi și-a îndemnat suporterii să descarce aplicația "Smart Voting", care le oferă și conținutul site-ului său, blocat luni de autorități, scrie digi24.ro.

 "Hai să participăm cu toții și să le tragem o mamă de bătaie"

 

"Ce experiment interesant", a spus Navalnîi, referindu-se la la blocarea site-urilor de către Serviciul rus pentru Supravegherea Telecomunicaţiilor, Tehnologie Informaţională şi Mass-Media (Roskomnadzor). "Hai să participăm cu toții și să le tragem o mamă de bătaie Rusiei Unite, Kremlinului și Roskomnadzor-ului".

"Știți cum se spune, poți să scuipi pe oameni, dar ce te faci dacă toți oamenii scuipă pe tine?", a mai transmis el pe conturile sale de pe rețelele sociale, care suntn administrate de echipa sa. 

Unul dintre apropiații săi, Leonid Volkov, a spus că autoritatea de stat a încercat să blocheze și canalele YouTube ale lui Navalnîi și ale câtorva apropiați.

În luna iunie, organizațiile lui Alexei Navalnîi au fost catalogate ca fiind "extremiste" printr-o decizie a instanței, ceea ce le interzice membrilor să participe la alegerile parlamentare de la toamnă, potrivit Publika.

Rusia declară „agent străin” site-ul The Insider, colaborator al Bellingcat

Site-ul rusesc The Insider, care a colaborat în special cu grupul de investigaţii Bellingcat, aflat la originea mai multor dezvăluiri cu privire la serviciile secrete ruseşti, a fost declarat vineri "agent străin", statut care i-ar putea afecta foarte mult funcţionarea, relatează AFP şi Reuters.

Potrivit Agerpres, The Insider a fost adăugat pe lista cu "agenţi străini" întrucât organizaţia este înregistrată în Letonia. În aprilie şi mai, două renumite media ruse - Meduza şi Vtimes - au fost declarate "agenţi străini", calificativ ce le-a privat de publicitate, ceea ce a provocat închiderea Vtimes după câteva săptămâni. Mai mulţi jurnalişti de la site-ul de investigaţie Proekt, declarat săptămâna trecută "indezirabil" şi de facto interzis de autorităţi, a fost adăugat vineri pe lista cu "agenţi străini" publicată pe site-ul Ministerului rus al Justiţiei.

The Insider a fost fondat în 2013 de către Roman Dobrohotov, un militant politic de 37 de ani, care a condus în tinereţe mişcarea de opoziţie "Noi". Site-ul a publicat mai multe anchete realizate în colaborate cu site-ul de investigaţie Bellingcat despre otrăvirea fostului agent dublu Serghei Skripal în 2018 în Marea Britanie, asasinarea la Berlin a unui georgian de origine cecenă în 2019 sau otrăvirea lui Aleksei Navalnîi în august 2020 , acuzând de fiecare dată autorităţile ruse (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel