Urmărește emisiunea live
Alegeri SUA: Partidul Republican ar fi câștigat controlul Camerei Reprezentanţilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Partidul Republican ar avea majoritatea în Camera Reprezentanţilor din SUA, iar la Senat nu se poate vorbi de un câștigător. 

Potrivit primelor  rezultate în urma proiecțiilor de la ieșirea de la urne se confirmă avantajul aşteptat al republicanilor la Camera Reprezentanţilor, în timp ce la Senat se pare că se menţină egalitatea. Multe dintre cursele electorale sunt prea strânse ca să poată fi prognozat un câştigător.

Alegerile de la mijlocul mandatului prezidenţial ar putea decide soarta viitoarei competiţii electorale pentru Casa Albă din 2024.

Partidul Republican ar obține  111 locuri în Camera Reprezentanţilor, iar Partidul Democrat, 77 de locuri, potrivit datelor preliminare ale  postului de televiziune ABC News. Camera Reprezentanţilor are 435 de locuri, iar majoritatea simplă va fi atinsă când unul dintre partide va atinge nivelul de 218 membri. 

La Senat, unde scrutinul vizează doar aproximativ o treime din cele 100 de locuri, proiecţiile realizate indică o cursă foarte strânsă. Controlul asupra Senatului va fi decis în urma rezultatelor din statele Wisconsin, Georgia, New Hampshire, Pennsylvania, Nevada şi Arizona.

Potrivit ultimelor informații, se pare că republicanii ar fi câștigat și la nivelul guvernatorilor.

Americanii sunt determinaţi, mai mult ca niciodată, să vină la vot

"Sunt la CNN și mă uitam astăzi pe ceea ce colegii de aici au făcut ca demers jurnalistic excepțional. Au încercat să ofere pe larg punctele de vedere ale americanilor la ieșirea de la urne. De ce ați votat ?(...). Şi sigur că există o tabără republicană și una democrată care votează ideologic. Însă există o categorie care până la urmă face diferența în alegeri. Și această categorie a venit și a spus - am votat pentru că nu mai pot cu inflația, pentru că nu mai pot cu prețurile", a declarat  Mihai Gâdea la Antena 3.

În momentul de față, în Statele Unite, presiunea opiniei publice pe cei care iau puterea în aceste zile este să găsească soluții la problemele lor.

Vezi și: Donald Trump, la ieșirea de la urne: Trebuie să închidem granițele, să luptăm cu crima, să menținem taxele mici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel