Data actualizării:
Data publicării:

Alegeri Sectorul 1. George Tuță, după ce a depășit-o pe Clotilde Armand: Bătaia de joc și circul continuă

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria Sectorului 1, George Tuță, a făcut noi declarații pe marginea rezultatelor strânse ale votului de ieri.

„După cum vedeți, bătaia de joc și circul continuă. Inclusiv astăzi ar fi trebuit să fie un proces simplu de predare a unor buletine de vot care vin cu niște autocare, pe care le preiau niște asistenți și niște judecători. Aproape în toată țara s-a rezolvat această problemă, numai la Sectorul 1 vedem o tergiversare, prin care acest proces este întârziat”, a declarat George Tuță.

Întrebat dacă au fost situații unde au fost găsite buletine de vot fără ștampila de control, George Tuță a răspuns:

„Nu cred că sunt situații unde să se înregistreze buletine fără ștampila de control, însă au fost anumiți președinți de secție de vot care au întârziat efectiv numărarea voturilor bucureștenilor. Și mi se pare extrem de grav să nu respecți votul democratic și acest principiu extrem de sănătos al fiecărui stat democratic - votul și pe cetățenii care votează. Au întârziat până la 3-4 ore deschiderea urnelor unde era votul oamenilor”.

Apoi, referitor la sesizarea poliției după incidentele din cadrul unei secții de vot, situație semnalată și pe Facebook, George Tuță a precizat:

„Din ce am discutat cu reprezentanții noștri din secția respectivă, unul dintre membri biroului sau un observator a fost extrem de recalcitrant, iar colegii mei i-au făcut o întâmpinare președintelui să ia atitudine. Pasul ulterior a fost să cheme efectiv poliția, pentru acest comportament de a întârzia efectiv cel mai sănătos și curat principiu, cel al votului, extrem de transparent.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel