Urmărește emisiunea live
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Presa străină despre votul de duminică: Alegeri într-o atmosferă de scandal
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Scrutinul de duminică a captat atenția presei din întreaga lume. Jurnaliștii străini  scriu despre alegerile prezidenţiale care se desfăşoară pe fondul mai multe scandaluri de corupţie şi arestări, alegerile pentru un nou şef al statului au o miză extrem de importantă.

Jurnaliştii de la Le Monde" scriu că "alegerile pentru un nou şef al statului sunt, pe hârtie, dintre cele mai disputate". Adevara bătălie are loc pe un alt front: cel al Justiţiei", amintind că palmaresul DNA-ului se măreşte de la un an la altul, mai scrie Le Monde.

Campania pentru noul şef al statului a fost remarcată şi peste Ocean. "Alegerile din România ridică îngrijorări cu privire la democraţie", titrează cei de la GlobalPost, care punctează că scrutinul de astăzi se desfăşoară într-un decor întunecat, în care agenţii secreţi, luarea de mită, plagiatul şi fraudele la urne sunt elementele-cheie. Ameninţător, pe un ton tăios, ei scriu că viitorul instituţiilor democratice este miza acestor alegeri.

Citește și: ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: Peste 18.000.000 de cetăţeni cu drept de vot, așteptați duminică la urne

Campania murdărită de numeroase acuzaţii de corupţie a fost relatată şi în China. Jurnaliştii de la Shanghai Daily scriu că, în locul bătăliilor pe platforme electorale, campania a fost dominată de scandaluri de corupţie la nivel înalt.

"Românii îşi vor alege un nou preşedinte într-o atmosferă de scandal" remarcă încă din titlul EurActiv. Articolul punctează că cei 14 candidaţi la titlu şi-au promovat foarte puţin sau chiar deloc programele electorale. Tot ei notează că "Este prima campanie prezidenţială din ultimii 20 de ani care va intra în primul tur de scrutin fără a exista o dezbatere între candidaţi."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel