Alegeri PNL Alba Iulia. Cine sunt candidații care se luptă pentru conducerea organizaţiei municipale
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Alegeri PNL Alba Iulia / Foto: Facebook Marius Hațegan
Alegeri PNL Alba Iulia / Foto: Facebook Marius Hațegan
Sâmbătă, 17 iulie, vor avea loc alegeri în cadrul organizației municipale PNL Alba Iulia.

În cadrul organizației municipale PNL Alba Iulia vor avea loc alegeri, sâmbătă, 17 iulie. Comitetul de Coordonare Local la care vor participa în jur de 250 de persoane va alege Biroul Politic Local al municipiului Alba Iulia.

 

Cine sunt candidații la șefia PNL Alba

Unul dintre principalii candidați la conducerea organizației municipale a PNL Alba Iulia este Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean și președinte interimar al PNL Alba Iulia, după ce Biroul Permanent Județean al PNL Alba a decis dizolvarea Biroului Permanent Local al PNL Alba, în urma alegerilor locale din septembrie.

Celălalt candidat la șefia liberalilor din municipiul Alba Iulia este Cornel Berindei, membru în Biroul Politic Județean al PNL Alba. El a fost vicepreședinte al Biroului Municipal Alba Iulia timp de mai mulți ani. Totodată, în ultimele trei mandate acesta este membru în conducerea Baroului Alba. El a spus de ce a decis să candideze. Potrivit lui Berindei, organizația duce lipsă de unitate.

„Ce m-a determinat să candidez este faptul că aceasta organizație duce lipsă de unitate, coeziune și transparență. Sunt vechi membrii ai partidului care nu au mai venit sau au fost îndepărtați tocmai din cauza faptului că nu există unitate și eu vreau să fiu un liant care să renască această unitate și în 2024 să avem un candidat la primărie și un primar.”, a declarat Cornel Berindei pentru ziarulunirea.ro.

Candidaturile pentru funcțiile de conducere în cadrul biroului local au putut fi depuse, conform documentelor statutare, până cu 5 zile înainte de organizarea ședinței de alegeri, respectiv până în data de 12 iulie. Astfel, se pare că la Alba doar două persoane se luptă pentru șefia PNL. Reamintim că în această perioadă în mai multe orașe au loc alegerile pentru conducerile organizațiilor municipale ale PNL. Congresul PNL va fi convocat pe 25 septembrie. Momentan, bătălia  pentru conducerea partidului se dă între Florin Cîțu și Ludovic Orban.

VEZI ȘI: Coaliția de guvernare, prăbușire în SONDAJE. Hideg, ARGUMENT: Moment decisiv în septembrie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel