Alegeri - OUG Guvern Orban. Laszlo Attila (UDMR): De ce forțează acest lucru. Ne așteptam la altceva
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
ORBAN FOTO AGERPRES
ORBAN FOTO AGERPRES
Senatorul UDMR Laszlo Attila a vorbit despre o decizie luată de Guvernul Orban.

Înaintea moțiunii de cenzură, Guvernul Orban a adoptat o ordonanţă de urgenţă care le permite românilor să voteze la alegerile parlamentare la orice secţie din ţară. Până acum se putea vota doar în raza judeţului de reşedinţă.

„Haideți să clarificăm care este reprezentativitatea privind numărul deputaților și senatorilor într-un județ sau altul. (...) Eu sunt clujean. În primul rând, centrele universitare au o problemă. Conform legislației în vigoare, numărul mandatelor se stabilește în funcție de numărul populației permanente. Și, atunci, în astfel de situații avem 80.000 de studenți care nu au domiciliul în Cluj, mai avem în jur de 70.000 de oameni care nu au buletin, dar trăiesc în Cluj. În mod normal, se exprimă 150.000-160.000 de voturi din partea populației rezidente și, atunci, putem dubla acest număr. Și același lucru bănuiesc că îl semnalează și colegii de la Iași, Timișoara sau București", a spus senatorul UDMR și preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, Laszlo Attila, luni, în cadrul unui interviu acordat DCNews.

„Nu prea înțelegem nici noi de ce (n.r. PNL) forțează acest lucru. Noi ne-am fi așteptat să reglementăm un alt aspect", a adăugat acesta, referindu-se la votul electronic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel