ALEGERI LOCALE 2016. Covasna: Alegerile în judeţ vor costa aproape trei milioane de lei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ALEGERI LOCALE 2016. Cheltuielile pentru organizarea alegerilor locale de duminică vor costa aproape trei milioane de lei în judeţul Covasna, unde sunt aşteptate la urne un număr de 183.993 persoane cu drept de vot. 

Prefectul judeţului, Sebastian Cucu, a declarat vineri, pentru Agerpres, că cele aproape 205.000 de buletine de vot care au fost tipărite vor ajunge sâmbătă, la ora 18, la secţiile de votare. 

Potrivit acestuia, tipărirea a costat 75.380 de lei. Sebastian Cucu a mai spus că au fost stabilite 214 secţii de votare, au fost confecţionate ştampilele de control şi a fost testat sistemul informatic, iar toate pregătirile pentru alegeri sunt în grafic.

Instituţia Prefectului a stabilit, de asemenea, împreună cu structurile Ministerului Afacerilor Interne, măsurile necesare pentru paza secţiilor de votare, aceasta urmând să fie asigurată de efectivele Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Inspectoratului de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. 'Cheltuielile de personalul se ridică la 2.500.000 lei, sunt cele mai importante pentru că din toate cheltuielile legate de plata indemnizaţiilor, atât ale membrilor Biroului Electoral Judeţean, Biroului de Circumscripţie, Birourilor secţiilor de votare, operatori, informaticieni, personal tehnic, auxiliar, statisticieni, toate aceste indemnizaţii se plătesc din bugetul de stat, prin Ministerul Afacerilor Interne şi prin Instituţia Prefectului (...) Celelalte cheltuieli vizavi de personalul care participă la alegeri, mă refer aici la diurnă sau la cheltuielile legate de transport, urmează a fi suportate de către autorităţile locale, din bugetul local. (...) La capitolul cheltuieli materiale ne-au fost alocaţi în jur de 350 000 de lei, estimăm că din aceştia cam 250.000 vor fi utilizaţi', a spus Sebastian Cucu.

Prefectul a menţionat că a fost o campanie electorală liniştită şi că, în ce priveşte ordinea şi liniştea publică, nu au fost semnalate niciun fel de incidente.

Numărul consilierilor locali şi judeţeni ce vor fi aleşi la scrutinul de duminică va fi mai mare decât în urmă cu patru ani, creşterea survenind pe fondul modificărilor legislative şi fluctuaţiei populaţiei. Practic, numărul consilierilor va creşte de la 573 la 584, modificări urmând să aibă loc în municipiul Târgu Secuiesc, unde numărul va creşte de la 17 la 19, în comuna Arcuş de la 9 la 11, Belin de la 11 la 13, Brăduţ, Ghelinţa şi Vâlcele de la 13 la 15, precum şi în comuna Brateş unde va scădea de la 11 la 9. De asemenea, la nivelul Consiliului Judeţean Covasna vor fi 31 de consilieri, faţă de 30 câţi sunt acum. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel