Alegeri în două tururi. USR salută decizia Guvernului de angajare a răspunderii
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Orban - Barna
Orban - Barna
Uniunea Salvați România salută decizia Guvernului Orban de a-și angaja răspunderea pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi.

„Democrația începe de la firul ierbii și e esențial să nu îi punem piedici. E o lecție pe care trebuie să o învățăm cu toții din ce s-a întâmplat în acești ani. Atunci când clasa politică încearcă să fenteze democrația, oamenii de rând suferă. Serviciile publice se înrăutățesc, calitatea vieții scade. Chiar și atunci când administrația publică are resurse la dispoziție. Nu e exemplu mai bun decât drama Bucureștiului sub administrația catastrofală a Gabrielei Firea. E datoria noastră să nu mai lăsăm astfel de oameni să ne conducă primăriile. E datoria noastră să lucrăm pentru a îndepărta răul și a-l înlocui cu binele pe care pot să îl aducă oameni competenți și de bună credință. O să găsiți acești oameni la Alianța USR PLUS", declară președintele USR, Dan Barna, într-un comunicat de presă. 

USR, principalul promotor al măsurii 

"În ultimii trei ani, USR a militat constant pentru revenirea la alegerea în două tururi de scrutin a primarilor, fie că ne referim la inițiativa cetățenească „Oameni noi", fie că vorbim de proiectul de lege inițiat de deputatul Tudor Benga și senatorii Florina Presadă, Radu Mihail și Nicu Fălcoi.

Alegerea în două tururi a primarilor constituie un prim pas pentru readucerea României pe traiectoria unei democrații funcționale.

Alegerea în două tururi a primarilor reprezintă un pas înainte în combaterea corupției la nivel local prin decuplarea de la banul public a baronilor locali. O șansă ca astfel de personaje toxice, perenizate în funcții, să dispară de pe scena politică.

Alegerea în două tururi a primarilor constituie și șansa ca localitățile României să fie administrate de oameni reprezentativi, care să se bucure de încrederea multor cetățeni, nu doar a câtorva procente.

Cât despre scenariul potrivit căruia PSD și UDMR vor încerca să împiedice revenirea la alegerea primarilor în două tururi printr-o moțiune de cenzură, parlamentarii USR nu vor sprijini un astfel de demers și nici orice altă acțiune menită să oprească cetățenii din a-și alege primari legitimi.", se mai arată în comunicatul USR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel