Alegeri în două tururi. Hunor, soluție CORECTĂ pentru o politică națională coerentă
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Kelemen Hunor, președintele UDMR, a explicat într-o emisiune tv de ce nu este de acord cu alegerile locale în două tururi, dar și care ar fi soluția pentru o viață politică solidă.

Kelemen Hunor a anunțat, din nou, că se va opune prin vot la o eventuală moțiune de cenzură pe asumarea răspunderii a Guvernului Orban pe legea alegerii primarilor în două tururi, la ”Legile Puterii”, marți seara. În schimb, el propune o reformă administrativă, fără ”a schimba regulile în timpul jocului”:

”Eu am mai propus ceva. Nu schimbăm regulile în 2020, dar putem să prelungim mandatul viitor pentru autoritățile locale, care va începe după iunie 2020. Deci 5 ani să fie mandatul. Rupem ritmul, separăm alegerile parlamentare de cele locale. Politic, este foarte, foarte dorit acest lucru, dacă vrem să facem politică națională coerentă și ai și timp să pregătești o reformă administrativă. Acum, dacă sunt alegeri în vară toată lumea așteaptă să vadă ce se întâmpla la toamnă. În politica națională nu poți să stai după autoritățile locale. Nici măcar nu cheltuiești în plus. Asta cred că ar fi fost gândirea corectă”, a spus Kelemen Hunor, la Realitatea Plus.

”De ce au schimbat austriecii, belgienii, francezii mandatul autorităților locale la 5,6 și chiar 8 ani? Fiindcă poți să faci o politică coerentă națională și locală. Noi avem nevoie de o reformă administrativă, în așa fel încât cu noua majoritate să nu te uiți după locale”, a completat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel