Data actualizării:
Data publicării:

Alegeri europarlamentare. Dăncilă: Implementăm un sistem de prevenire a votului ilegal

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Votare
Votare
Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la începutul şedinţei de Guvern de vineri, că au demarat pregătirile pentru organizarea în bune condiţii a alegerilor europarlamentare.

"Ne pregătim temeinic pentru alegerile reprezentanţilor României în Parlamentul European care vor avea loc duminică, 26 mai. Responsabilitatea Guvernului este să asigure organizarea în bune condiţii a acestui scrutin iar rezultatele să reflecte cu acurateţe opţiunile alegătorilor. În bugetul pentru acest an am alocat sumele necesare fiecărei instituţii implicate în procesul electoral. În şedinţa de astăzi facem paşii legali pentru organizarea alegerilor europarlamentare. Vom adopta un set de acte normative prin care stabilim măsurile necesare pentru buna organizare şi desfăşurare a acestora", a declarat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de vineri a Guvernului.

"Pentru a asigura desfăşurarea scrutinului în condiţii corecte, în afara oricăror dubii, va fi implementat sistem informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal. Sistemul a fost folosit şi la alegerile din 2016", a mai afirmat premierul. 

Vezi şi: Liga Campionilor şi Europa League, arbitraj video - VAR. UEFA, bilanţ

Daniel Zamfir, uimit de ce a văzut: Noaptea minții în Parlament!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel