Alegeri europarlamentare 2019. Secțiile de votare, surpriză pentru alegători
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Alegeri europarlamentare 2019. Anul acesta, la alegeri europarlamentare de pe 26 mai, alegătorii vor avea o surpriză în ceea ce privește secțiile de votare.

Alegeri europarlamentare 2019. În judeţul Suceava vor funcţiona 560 de secţii de votare la alegerile europarlamentare din 26 mai, cu două mai multe decât la referendumul 6 - 7 octombrie 2018, toate fiind numerotate şi delimitate, lista cu acestea fiind afişată la sediile primăriilor, a anunţat, joi, prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi.

Alegeri europarlamentare 2019. Potrivit Hotărârii nr.16 din 6 aprilie 2016, adoptate de Autoritatea Electorală Permanentă, până cel mai târziu cu 30 de zile înaintea votării, primarul aduce la cunoştinţa publică, cu ajutorul prefectului, delimitarea şi numerotarea secţiilor de votare din unitatea administrativ teritorială, precum şi sediile acestora.

137 de informaticieni vor sprijini activitatea

Alegeri europarlamentare 2019. De asemenea, prin ordin al prefectului, au fost desemnaţi 137 de informaticieni din judeţ care vor sprijini activitatea centrului de intervenţie pentru remedierea eventualelor disfuncţionalităţi ale Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, la alegerile pentru Parlamentul European.

Alegeri europarlamentare 2019. În judeţul Suceava, pentru desfăşurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019 vor fi amenajate 560 secţii de votare, cu două mai multe faţă de ultimul scrutin organizat cu prilejul referendumului din 6 - 7 octombrie 2018. Campania electorală va începe sâmbătă, 27 aprilie, cu 30 de zile înaintea scrutinului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel