Urmărește emisiunea live
Alegeri anticipate. Claudia Țapardel: Dan Barna dă dovadă de un analfabetism politic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Dan Barna/ Foto Agerpres
Dan Barna/ Foto Agerpres
Europarlamentarul Claudia Țapardel a dat o notă critică capacității de înțelegere a sistemului politic și de funcționare a liderilor Alianței USR-PLUS, acuzându-i de analfabetism politic.

Într-un interviu acordat pentru DC News, Claudia Țapardel de la PSD califică pregătirea membrilor USR-PLUS, în frunte cu liderul Dan Barna, drept una slabă. Țapardel s-a referit la lipsa de înțelegere a cadrului legislativ și administrativ.

”Deși sunt tineri, sunt frumoși, au experiență profesională, au studiat în străinătate, cel puțin așa se recomandă ei, am văzut în ultimul timp, că, din punct de vedere al cunoștințelor legislative, al cunoștințelor administrative stau foarte prost. Domnul Barna, totuși este un potențial prezidențiabil, dă dovadă, nici nu aș vrea să fiu foarte agresivă în exprimare, de un analfabetism politic. I-a trebuit aproape o săptămână, și dumnealui, și colegilor dumnealui, să înțeleagă că nu poți avea alegeri anticipate în România cu șase luni înainte de alegerile prezidențiale. Lucru foarte clar stabilit de Constituția României, a declarat Țapardel. 

Declarația a fost făcută după ce Alianţa USR-PLUS a propus pe 2 septembrie un Pact care prevede angajamentul preşedintelui şi al partidelor politice, în afară de PSD, de a declanşa alegeri anticipate până în iunie 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel