Data publicării:

Lansarea albumului omagial "Eminescu 135" la Chișinău: Un tribut realizat de Romfilatelia

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Cultura
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Albumul omagial 'Eminescu 135', realizat de Romfilatelia, a fost lansat la Chişinău.

Pentru a marca împlinirea a 135 de ani de la moartea celui mai mare poet al românilor, Mihai Eminescu, Romfilatelia a lansat vineri Albumul omagial "Eminescu 135", într-un eveniment special desfășurat la Chișinău.

La lansare a participat și Ion Tighineanu, președintele Academiei de Științe a Republicii Moldova, subliniind importanța culturală și istorică a momentului.

Albumul "Eminescu 135" este conceput pentru a oferi cititorilor o incursiune în universul poetic eminescian, prezentând prima parte a cunoscutului poem "Epigonii".

Scopul albumului este de a aduce în prim-plan "poeții de suflet ai Luceafărului", oferind biografii sumare ale celor 18 poeți amintiți în versurile primelor 11 strofe ale poemului, și explicând motivațiile care l-au inspirat pe Eminescu să folosească metaforele sale pline de romantism și lirism.

Conform comunicatului de presă, albumul include facsimilul manuscrisului cu primele 5 strofe ale poemului "Epigonii" și un carton filatelic de colecție, cu două mărci poștale și semnătura "poetului nepereche" imprimată în folio aur.

Aceste elemente conferă albumului o valoare specială, transformându-l într-un omagiu al creației și personalității lui Mihai Eminescu.

Panoul omagial dedicat lui Mihai Eminescu este un ansamblu grafic de excepție, incluzând imagini ale casei memoriale a poetului, un portret statuar și lumina simbolică a Luceafărului. Alături de acestea, sunt prezentate imagini ale mărcilor poștale emise începând cu anul 1939 până în prezent.

Aceste ilustrații filatelice adaugă o dimensiune vizuală și istorică profundă albumului, subliniind impactul durabil al operei lui Eminescu în cultura română și internațională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel