Alaşkert Erevan - CFR Cluj, rezultat final
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
CFR Cluj
CFR Cluj
Campioana României a disputat, joi seara, prima manşă din turul III preliminar al Europa League. 

Campioana României, CFR Cluj, a învins în deplasare, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa armeană FC Alaşkert Erevan, joi seara, într-o partidă din cadrul primei manşe a turului III preliminar al competiţiei Europa League la fotbal. Ambele goluri ale ardelenilor au fost marcate de atacantul George Ţucudean, în minutele 5 şi 49, ultimul din penalty. 

Prima repriză a meciului de la Erevan a avut un ritm alert, cu acţiuni ofensive la ambele porţi încă din startul jocului. După o primă ocazie a lui Păun (min.2), CFR Cluj a deschis scorul prin Ţucudean, care l-a învins pe portarul armenilor din interiorul careului, după o pasă în banda stângă primită de la Mario Camora (min.5). 

Meciul retur se va disputa joi, 16 august, la Cluj-Napoca, de la ora 20,00

Gazdele au încercat să ameninţe poarta clujenilor mai mult cu şuturi de la distanţă, în timp ce acţiunile mai periculoase au aparţinut tot campioanei României, care a ratat două bune ocazii de gol până la pauză, prin Mihai Bordeianu (min.17 şi 33). CFR şi-a mărit avantajul după pauză, prin George Ţucudean, care a reuşit dubla în minutul 49, în urma unei lovituri de la 11 m, după ce tot el a fost faultat în careu de Praznovsky, care a văzut cartonaşul galben. 

După cel de-al doilea gol, campioana României a controlat ostilităţile pe teren, graţie superiorităţii tehnice a jucătorilor săi. Armenii, deşi mai agresivi în joc, nu au reuşit să pună cu adevărat în pericol poarta echipei clujene, care a obţinut o victorie meritată în partida de la Erevan. 

Dacă va trece de campioana Armeniei, CFR Cluj va juca în play-off-ul Europa League cu câştigătoarea confruntării dintre Legia Varşovia (Polonia) şi Dudelange (Luxemburg). 

Iată care au fost echipele de start:

FC Alaşkert: 55.Cancarevic - 17. Artak Edigarian, 3. Voskanian, 5. Stojkovic, 22. Praznovsky, Daghbaşian - 
2. Marmentini, 22. Grigorian, 20. Artur Edigarian (căpitan), 18. Jefferson - 15. Nenadovic. Antrenor: Varujan Sukasian. 
Rezerve: 1. Avagian - 6. Antonic, 9. Daşian, 11. Mancharian, 13. Sekulic, 14. Simonian, 19. Romero Jr. 

CFR Cluj: 87. Arlauskis - 6. Manea, 55. Paulo Vinicius, 30. Mureşan, 45. Camora (căpitan) - 28. Hoban, 8. Djokovic - 7. Păun, 37. Bordeianu, 27. Mailat - Ţucudean. Antrenor: Antonio Conceicao 
Rezerve: 12. Vâtcă - 5. Males, 18. Costache, 22. Lang, 31. Ioniţă, 77. Peteleu, 88. Tembe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel