Alain Ducasse, restaurant plutitor. Va naviga pe Sena
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Restaurantul plutitor 'Ducasse sur Seine', Paris
Restaurantul plutitor 'Ducasse sur Seine', Paris
Alain Ducasse va inaugura pe 10 septembrie un restaurant insolit, sub forma unei ambarcaţiuni 100% electrice şi care va opera croaziere gastronomice pe Sena.

Celebrul maestru bucătar francez Alain Ducasse, nevoit să îşi închidă restaurantul din Turnul Eiffel pe care l-a coordonat în ultimii 10 ani, va inaugura pe 10 septembrie un restaurant insolit, conceput sub forma unei ambarcaţiuni 100% electrice şi care va opera croaziere gastronomice pe Sena.

'Este un restaurant adevărat, cu o bucătărie adevărată ce prepară mâncăruri aparţinând înaltei gastronomii franceze, contemporane' şi se află 'pe o barcă', a declarat pentru AFP celebrul bucătar francez, în vârstă de 61 de ani. Restaurantul plutitor se va intitula 'Ducasse sur Seine' şi va începe să opereze croaziere gastronomice pe 10 septembrie.

A preparat mâncăruri pentru astronauți

Născut în sud-vestul Franţei şi devenit cetăţean monegasc în 2008, Alain Ducasse a preparat mâncăruri rafinate ce au fost apreciate de personalităţi ale lumii, inclusiv de astronauţi. El conduce un veritabil imperiu mondial în industria restaurantelor şi deţine mai multe stele Michelin (21) decât oricare alt chef în viaţă.

Cariera lui este spectaculoasă, dar a fost marcată şi de un eşec: pierderea în această vară a concesiunii restaurantelor din Turnul Eiffel, inclusiv pentru Jules Verne, unul dintre cele mai renumite şi mai rentabile stabilimente de acest tip din Paris şi care beneficiază de o vedere spectaculoasă asupra capitalei franceze. Emmanuel Macron şi Donald Trump au luat cina în acel restaurant în iulie 2017.

Ambarcaţiunea, amarată în faţa Turnului Eiffel

În prezent, lupta pentru acea concesiune continuă în justiţie, unde Alain Ducasse a contestat licitaţia de oferte, câştigată de multinaţionala Sodexo. Totuşi, eşecul a fost greu de suportat pentru un mare maestru bucătar care nu este obişnuit să piardă. Invitat de jurnaliştii de la AFP să comenteze acest subiect, în pofida reticenţei agenţilor lui de presă, Alain Ducasse a spus că preferă să privească spre viitor şi să se concentreze asupra restaurantului său de pe Sena, care va avea 130 de locuri.

Ca o ironie a destinului, ambarcaţiunea este amarată pe malul drept al Senei, chiar în faţa Turnului Eiffel, de unde va porni, la prânz şi seara, în croaziere de o oră şi jumătate, în timpul cărora clienţii vor putea să admire şi alte monumente celebre din Paris, precum Muzeul Luvru şi catedrala Notre-Dame.

O nouă poveste

'Pot să văd Turnul Eiffel şi, în plus, voi vedea toate monumentele din Paris. Turnul Eiffel este o construcţie fixă, deci mi-am imaginat că voi avea mereu plăcerea de a-i servi pe clienţii veniţi din lumea întreagă pentru a savura Parisul. Este însă o altă poveste, noul meu proiect este o altă poveste frumoasă şi care va începe în curând', a spus Alain Ducasse.

Ambiţia lui Alain Ducasse, renumit pentru exigenţa lui şi pentru obsesia faţă de detalii, este de a se delimita de concurenţii lui, foarte numeroşi, care lucrează pe Sena. 'Decizia mea era să fac un restaurant plutitor, nu o barcă sau un şlep pe care poţi doar să ne hrăneşti', a explicat el.

Vezi și: Studenții arhitecți timișoreni, idei pentru un restaurant de lux



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel