Al șaselea copil a murit în urma accidentului din Australia, în care un castel gonflabil a fost luat de vânt
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay
În urma unui accident din Australia, șase copii și-au pierdut viața. Castelul gonflabil în care se aflau a fost luat de vânt. 

Un al șaselea copil a murit din cauza rănilor suferite într-un accident cu un castel gonflabil, în Australia, săptămâna trecută, a transmis poliția, relatează BBC. Chace Harrison, în vârstă de 11 ani, a murit duminică, la trei zile după accident, la un spital din Hobart.

El a fost printre cei nouă elevi care au căzut de la 10 metri, dintr-un castel gonflabil, atunci când acesta a fost ridicat de vânt. Totul a avut loc la un târg școlar din Devonport, Tasmania.

Doi copii sunt în stare critică

Doi copii rămân în continuare, în stare critică la spital. Ceilalți cinci copii care și-au pierdut viața au fost Addison Stewart, în vârstă de 11 ani, și Zane Mellor, Jye Sheehan, Jalailah Jayne-Maree Jones și Peter Dodt, în vârstă de 12 ani. Un băiat rănit în același accident a fost externat vineri din spital. El a vizitat duminică școala primară Hillcrest și a adus un omagiu colegilor săi de clasă.

Încă nu este clar cum s-a desfășurat incidentul. Poliția spune că investighează dacă castelul a fost bine ancorat pe pământ.

„Nu vrem să ne grăbim, dar înțelegem că oamenii vor răspunsuri”, a declarat duminică comisarul de poliție din Tasmania, Darren Hine.

Ofițerii din New South Wales vor călători în Tasmania săptămâna aceasta pentru a ajuta la audierile martorilor ca parte a investigației. olițiștii au spus că la târgul școlii, care a avut loc în ultima zi a trimestrului, au fost aproximativ 40 de copii, precum și profesori, dar și alți adulți.

„Este esențial să nu anticipăm niciun rezultat până când nu sunt strânse toate dovezile și investigația este finalizată”, a spus comisarul Hine.

Alte cazuri similare

Nu este primul incident fatal cu un castel gonflabil. În 2019, doi copii au murit, iar alţi 20 au fost răniţi într-un accident similar petrecut în China. În 2018, o fetiţă a murit în Marea Britanie, după ce un castel gonflabil a explodat, conform martorilor. 

Doi lucrători de la un loc de joacă au fost închişi pentru omor prin neglijenţă, după ce un castel gonflabil a fost luat de vânt cu o fetiţă de 7 ani în Essex, Marea Britanie, în 2016. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel