Data publicării:

Ajutorul Germaniei pentru Polonia vine cu termen de expirare. Până când o protejează cu sisteme Patriot

Autor: Irina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
captură video Youtube
captură video Youtube
Apărarea antiaeriană a Poloniei expiră.

Germania a oferit Poloniei o prelungire până la sfârşitul lui 2023 a desfăşurării de unităţi de apărare antiaeriană Patriot pe teritoriul polonez, a informat marţi ministerul Apărării de la Berlin, într-un comunicat preluat de Reuters.

”Nu este prevăzută” o prelungire după acest termen, precizează documentul citat, conform Agerpres. Pe lângă cele trei sisteme Patriot asigurate de Germania, în oraşul polonez Zamosc, situat la circa 50 de km de frontiera cu Ucraina, se află şi 300 de militari germani. Misiunea lor este de a proteja localitatea respectivă şi legătura feroviară vitală cu Ucraina.

Situația vine în contextul unei potențiale amenințări la granița cu Belarus. 

Ministerul Apărării polonez a acceptat să trimită trupe suplimentare la graniţa cu Belarus în urma unei solicitări din partea serviciului Poliţiei de Frontieră, a anunţat marţi agenţia de presă de stat PAP, potrivit Reuters.

Serviciul Poliţiei de Frontieră a cerut Ministerului Apărării să trimită încă 1.000 de soldaţi la graniţă, a declarat luni vice-ministrul de Interne, pe fondul înmulţirii numărului de tentative de trecere ilegală a frontierei.

”Din cauza situaţiei dinamice la frontiera polono-belarusă, Ministerul Apărării Naţionale a ordonat ca cererea să fie satisfăcută şi să fie detaşaţi soldaţi suplimentari pentru organizarea patrulării la graniţa între Polonia şi Belarus”, a declarat ministrul Apărării. 

Polonia a construit un gard la frontiera cu Belarus, echipat cu protecţie electronică. În ultimele săptămâni, combatanţi din grupul de mercenari ruşi Wagner, care după rebeliunea eşuată din iunie şi-au mutat baza în Belarus, şi-au făcut apariţia în apropiere de frontiera cu Polonia, o evoluţie despre care premierul Mateusz Morawiecki a declarat că are ca scop destabilizarea situaţiei pe flancul estic al NATO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel