Aici poţi să îţi petreci vacanţa ca un rege. Hotel deschis în Palatul Versailles, 1700 de euro camera
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Dacă iubești istoria, luxul și natura, poți avea privilegiul de a te caza aici. Iată cum arată primul hotel deschis vreodată la Palatul Versailles. Imaginile sunt fabuloase.

Pentru a petrece o noapte în Le Grand Controle trebuie să scoți din buzunar 1700 de euro. 

Hotelul este compus din trei clădiri istorice, datând din 1681, potrivit dordevacanta.ro. Vederile asupra faimoasei Orangerie a palatului sunt fabuloase. Acolo, pot fi admirați portocali, lămâi, oleandri, palmieri și rodii.

Turiștii au la dispoziție camere individuale și apartamente, dar și un centru SPA cu piscină interioară. Oaspeții vor avea și un majordom dedicat. Vor beneficia de acces la palat și vizite private la Le Hameau de la Reine, zone rezidențiale „niciodată văzute” și exclusiv folosite de monarhi.

Femeile se vor putea bucura de o garderobă regală impresionantă și vor putea face ședințe foto în propria cameră. După orele de vizită, turiștii vor avea acces și în Sala Oglinzilor, unde se află cele 357 de oglinzi ale palatului.

Vezi AICI cum arată hotelul Le Grand Controle.

Vezi și: Veste excelentă pentru turişti. Cazare GRATIS în Roma şi Sicilia în vară

Lansarea Le Grand Controle a fost amânată din cauza pandemiei Covid-19. Anul trecut, în august, din cauza pandemiei, Palatul Versailles era în colaps fără turiştii străini, cu doar 10.000 de vizitatori zilnic, de trei ori mai puţini ca de obicei, informează AFP. De obicei, castelul, vizitat în proporţie de 80% de străini, primea 30.000 de persoane în fiecare zi în această perioadă, scrie Agerpres.

Ludovic al XIV-lea a dorit ca acest palat să devină un simbol al proeminenţei Franţei ca superputere europeană, precum şi al dreptului său divin de a deţine puterea absolută. Versailles a rămas principala reşedinţă regală, până la Revoluţia Franceză care a dus la răsturnarea regimului monarhic absolutist, la aproape 8 decenii după moartea Regelui Soare.

Palatul este unul dintre cele mai vizitate locuri din Franţa - ţară aflată în topul mondial al destinaţiilor turistice. Este unul dintre cele mai impresionante monumente istorice ale lumii și reprezintă un simbol al monarhiei și al puterii absolute, potrivit caietdecalatorii.blog.

Este remarcabil nu numai prin frumusețea și luxul pe care le întâlnim, ci și prin importanța sa istorică. La 28 iunie 1919, în Sala Oglinzilor, s-a semnat Tratatul de Pace între Puterile Aliate și Germania, tratat ce a dus la încheierea oficială a Primului Război Mondial. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel