Ai un premergator? Uite lucrurile de care trebuie sa tii cont
Oamenii au fost, sunt si vor fi intotdeauna diferiti. Subiectul folosirii unui premergator este unul dificil de abordat, mai ales din cauza faptului ca exista doua tabere bine definite, una pro si o alta contra lui. In definitiv, achizitionarea lui premergator tine de optiunea fiecarui parinte. Va vrea unul, atunci il va cumpara. Nu va vrea, nu va face o astfel de achizitie.
Iar daca faceti partea din “tabara” pro premergator, ne-am gandit sa va oferim cateva sfaturi despre el si la ce ar trebui sa fiti atent atunci cand cel mic se afla activ in el:
- Copilul nu trebuie sa fie lasat mai mult de o ora pe zi in premergator. Un sfert de ora pe zi este recomandarea specialistilor ca cel mic sa stea in el.
- Supravegherea celui mic trebuie sa fie continua. E interesant pentru el sa poata explora casa in fiecare colt, in detaliu, motiv pentru care orice obiect care ar putea sa il atraga, dar totusi sa il raneasca, e necesar sa fie indepartat.
- Premergatorul trebuie sa fie suficient de lat, astfel incat copilul dumneavoastra sa nu poata ajunge in locuri in care ar putea ramane blocat.
- Aveti grija la varsta pe care o are inainte ca cel mic sa mearga cu premergatorul. Ii puteti afecta sanatatea astfel.
- Un premergator trebuie sa fie ajustabil. Cel mic va creste si ideal este ca premergatorul sa “creasca” odata cu el.
- Rotile unui premergator trebuie sa fie antiderapante si sa aiba un reductor de viteza. Cel mic prinde viteza repede si astfel poate fi victima unui accident nefericit.
- Optati pentru un premergator care se poate plia. Daca spatiul din casa nu iti permite inca un accesoriu voluminos, asta este cea mai buna varianta.
- Premergatoarele se pot transforma intr-un loc de joaca atunci cand cel mic oboseste. Tocmai de aceea poti alege un model care sa aiba si elemente suplimentare de divertisment.
- Alege un premergator cu o structura solida, dar usoara, astfel incat copilul sa il poata manevra fara sa se chinuie.
- In camera in care copilul merge cu premergatorul, nu ar trebuie sa existe covoare sau mocheta. Se poate impiedica, iar premergatorul se poate rostogoli si deci cauza accidente care pot fi insa evitate din timp.
- Atunci cand il puneti pec el mic in premergator, asigurati-va ca spatiul este sigur, ca nu exista colturi, obiecte ascutite, dulapuri, mese, obiecte sau lichide periculoase care pot fi inghitite.
La Noriel gasesti o varietate de premergatoare, unele care indeplinesc toate conditiile de siguranta ale celui mic, dar si dorintele parintilor. Descopera ofertele!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News