Ai uitat un șervețel în buzunar și ai pus haina în mașina de spălat? Iată un truc genial care te scapă de resturile de hârtie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ai uitat un șervețel în buzunar și ai pus haina în mașina de spălat. Sursa foto -  unsplash.com
Ai uitat un șervețel în buzunar și ai pus haina în mașina de spălat. Sursa foto - unsplash.com
Mașina de spălat este un aparat electrocasnic, care nu lipsește din casele noastre.  O invenție ingenioasă, care ne permite să spălăm hainele într-un timp foarte scurt.

Fără niciun efort putem îndepărta petele și igieniza hainele. Ca toate celelalte aparate electrocasnice, mașina de spălat haine are nevoie de o îngrijire constantă, pentru a preveni  mirosul neplăcut. Pentru a elimina mirosul urât de la mașina de spălat, poți folosi oțet și înălbitor.

De asemenea, poți folosi un truc simplu, ca să eviți ca mașina de spălat să se strice. Este necesar să verifici hainele murdare înainte de a le pune în mașina de spălat. De multe ori se întâmplă să uiți ceva în buzunare, care ar putea deteriora mașina sau poate provoca adevărate dezastre. Ne gândim la banii rămași în buzunarele pantalonilor sau la carnetul de conducere uitat în haină.

Ficusul a rămas fără frunze? Iată cum poate fi salvat

Dar dacă într-o zi ai scos hainele din mașina de spălat și ai văzut mici bucăți albe de hârtie, lipite de țesăturiă? Îți dai seama că ai uitat un șervețel în buzunarele blugilor. 

Primul lucru care îți vine în minte este să pui hainele înapoi în mașină și să le speli din nou. Însă poți rezolva problema folosind trucuri simple, dar utile.

 

Iată un truc genial care te ajută să îndepărtezi resturile de pe haine

 

În primul rand, scutură rufele energic pentru a ca resturile de hârtie să cadă. Apoi, cu ajutorul unei benzi adezive poți elimina și fragmentele de hârtie, care rămân agățate de haine.

De fapt, există o metodă care îți poate salva timpul. Cu toții avem acasă o perie potrivită pentru îndepărtarea scamelor. Doar trec peria peste haine pentru a îndepărta reziduurile de hârtie.  Întinde rufele și, odată ce sunt uscate, verific dacă ai scăpat de problemă.

Dacă rufele spălate nu sunt extrem de delicate, le poți pune în uscător. Resturile vor fi prinse de filtru. Iată, așadar, un truc genial de a îndepărta resturile șervețelelor de hârtie, uitate în mașina de spălat. În câțiva pași simpli, vei rezolva această problemă supărătoare.

 

Pune blugii în apă cu oțet și zahăr. Doar unele persoane fac asta. Află secretul trucului

 

Blugii trebuie spălați cât mai rar posibil. De la spălarea frecventă, țesătura denim se estompează, devine plictisitoare, iar blugii arată uzați și urâți.

Gospodinele cu experiență au împărtășit trucul secret de a spăla blugii, astfel încât să nu-și piardă culoarea. Pentru aceasta vom avea nevoie de oțet și zahăr.

Blugii trebuie spălați când sunt foarte murdari. Periodic, după sau înainte de spălare, înmuiați blugii în apă cu oțet și zahăr. Acest lucru ajută la păstrarea culorii pentru o lungă perioadă de timp.

Deci, trebuie să torni apă caldă, aproximativ 5-7 litri, într-un lighean. Se adaugă apoi 1 cană de oțet de masă 9% și 2-3 linguri de zahăr. Amestecă și pune blugii la înmuiat.

Blugii trebuie ținuți în această apă aproximativ 40-50 de minute, apoi  trebuie clătiți și pus la ucat. 

Apropo, se recomandă ca blugii să fie uscați în baie sau într-un loc unde nu cade lumina puternică a soarelui. Acesta este secretul păstrării culorii blugilor tăi preferați!

 

Spală corect blugii în mașina de spălat și nu folosi, niciodată, balsam de rufe 

 

Blugii sunt printre cele mai versatile piese vestimentare. Prin urmare, sunt purtați mai des. Tocmai din acest motiv este important să-i speli corect. Totuși, reține că denimul este o țesătură delicată și nu trebuie stresată prin spălare frecventă. Mai bine ar fi să porți blugii de cel puțin patru sau cinci ori înainte de a-i spăla, cu excepția cazului în care se pătează.

Geanta veche din piele miroase urât? Iată cum o poți recondiționa și parfuma

Unele persoane preferă să spele manual blugii, deși nu se recomandă.  Acest proces nu îți permite să speli denimul suficient de bine. Prin urmare, ar trebui să-i pui în mașina de spălat.

Spălarea manuală a blugilor proaspăt cumpărați te poate ajuta, totuși, să înțelegi cât de multă culoarea se va elimina din țesătură.  

 

Cum să speli blugii în mașina de spălat și de ce să nu folosești balsam de rufe?

 

În primul rând, înainte de a pune blugii în mașina de spălat, trebuie să-i întorci pe dos. În acest fel, te vei asigura că nu se decolorează prematur. Doar blugii de nuanțe identice pot fi spălați împreună.

Dacă faci invers, riști să-i colorezi pe toți. Prin urmare, blugii de culori închise nu trebuie puși la spălat cu cei de albastru-deschis.

O altă sugestie este să speli blugii la maxim 30 de grade, respectând întotdeauna instrucțiunile de pe etichetă.

În sfârșit, este foarte important și detergentul ales, care trebuie să fie pentru țesături colorate. După cum era de așteptat, nu folosi niciodată balsam, când speli blugii, deoarece îi poți deteriora.

Nu în ultimul rând, dacă vrei ca blugii să nu fie prea șifonați după spălat, setează un ciclu de centrifugare foarte ușor. 

Trei plante ornamentale de interior care nu mor niciodată și rezistă tot timpul anului

Blugii se usucă în aer liber. Și în acest caz, blugii trebuie întorși pe dos. Pentru a elimina eventualele riduri, trebuie să treci cu fierul de călcat peste blugi, începând de la buzunare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel