Ai putea rămâne fără permis pentru neplata amenzii. Poteraş (USR): Să ne asigurăm că sancțiunile sunt aplicate până la capăt
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto: Facebook Cosmin Poteraș
Foto: Facebook Cosmin Poteraș
Senatorul USR Cosmin Poteraş a vorbit, la interviurile DC News, despre varianta suspendării permisului de conducere pentru neplata amenzii în interval de șase luni.

Senatorul USR Cosmin Poteraş a depus o inițiativă legislativă pentru modificarea și completarea Codului Rutier (Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice) prin introducerea de cursuri de conducere defensivă și de prim-ajutor atât pentru obținerea permisului de conducere, cât și pentru cei care au permisul suspendat.

Invitat la DC News TV, senatorul USR Cosmin Poteraș a dezvăluit că a introdus la această inițiativă și "posibilitatea suspendării permisului pentru neplata amenzii în interval de șase luni de la contravenție sau de la comunicarea contravenției, în funcție de situație."

"Practic, ce propun eu este să încercăm să educăm omul, să-i explicăm, să conștientizeze despre ce e vorba, după care, dacă nu a funcționat, să venim și cu anumite măsuri prin care să ne asigurăm că sancțiunile sunt aplicate până la capăt pentru că altfel nu-și produc efectul.", a declarat apoi Cosmin Poteraș. 

"În rândul persoanelor fizice, gradul de încasare a amenzilor este de 25%"

"În rândul persoanelor fizice, gradul de încasare a amenzilor este de 25%, în timp ce per total este de 40%. Fie că le contestă în instanță, fie că nu le plătesc... Știu că există acea prevedere legală prin care amenzile se impun la taxe și impozite locale în fiecare an, dar realitatea bate filmul. Poate că sunt mulți oameni care nu au bunuri pe numele lor, poate că nu-i interesează, în cinci ani se prescriu aceste datorii fiscale și atunci un lucru cert este că nu funcționează. Va trebui să venim cu măsuri complementare atunci când contravenția nu este dusă la îndeplinire.", a atras atenția senatorul USR.  

Întrebat de jurnalistul Val Vâlcu dacă "nu se adună și puncte la permis", Cosmin Poteraș a răspuns că "ba da, punctele se adună, dar într-o perioadă de șase luni, dacă nu comiți alte fapte și n-ai cumulat suficient cât să ți se suspende permisul, atunci se șterg, se pornește de la zero."

Urmărește aici tot interviul acordat de Cosmin Poteraș pentru DC News

VEZI ȘI: Cinci probleme medicale care te pot lăsa fără permis pe viaţă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel