Data actualizării:
Data publicării:

Ai prăjit ceapa prea mult și s-a înnegrit? Iată ce trebuie să pui în tigaie. Sfaturile bucătarilor

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Ai prăjit ceapa prea mult și s-a înnegrit. Iată ce trebuie să pui în tigaie. Sfaturile bucătarilor. Sursa - pixabay.com
Ai prăjit ceapa prea mult și s-a înnegrit. Iată ce trebuie să pui în tigaie. Sfaturile bucătarilor. Sursa - pixabay.com

Ceapa prăjită este iubită atât de copii, cât și de adulți. Acest fel de mâncare este pe placul tuturor, chiar și a gurmanzilor.

Leguma prăjită într-o tigaie capătă un gust ascuțit, o culoare aurie apetisantă și o dulceață subtilă.

Cu toate acestea, prăjirea corectă a cepei nu este chiar atât de ușoară cum pare. Dacă ceapa tocată este prăjită corect, va deveni aurie și dulce.

Dacă focul este puternic și gătirea este lungă, atunci ceapa prăjită se va transforma, cel mai probabil, în tăciuni necomestibili.

Amidonul nu trebuie să lipsească din casă. Gospodinele îl folosesc pentru a curăța aceste obiecte

Prin urmare, este important să găsiți un echilibru. De obicei, zece minute de prăjire, la foc mic, sunt suficiente pentru a obține ceapa moale, gustoasă și aurie.

Dar ce trebuie să faceți dacă nu ați reușit să împiedicați prăjirea puternică a cepei? Bucătarii cu experiență susțin că mâncarea poate fi salvată. Și pentru aceasta trebuie să utilizați un ingredient simplu.

Păstrați întotdeauna o matriță plină cu gheață în congelator. Cuburile de gheață sunt foarte utile nu doar la prepararea cocktail-urilor, ci și la crearea anumitor feluri de mâncare.

Dacă ceapa se înegrește în tigaie, puneți repede un cub de gheață. Acest ingredient rece va opri instantaneu prăjirea rapidă a cepei. Prin urmare, ceapa se va înmuia, va păstra un gust grozav și va deveni aurie. 

 

Vezi și:

 

Brânză de casă după rețeta bunicii: sunt suficiente 4 ingrediente și se face foarte rapid

 

Brânză de casă, cu siguranță, le va plăcea  atât adulților, cât și copiilor, deoarece are un gust  delicat care te face să să mănânci felie după alta. 

În plus, brânza este un aliment care aduce multe beneficii, deoarece conține puține calorii, dar mulți nutrienți. De fapt este bogată în calciu și fosfor, două săruri minerale esențiale pentru întreținerea și dezvoltarea sistemului osos, ca să nu mai vorbim că, la bătrânețe, contracarează osteoporoza.

Vinete prăjite într-o friteuză cu aer cald. O mâncare super rapidă cu 43 de calorii pentru o porție

Dar haideți să vedem cum să faceți brânză acasă în câțiva pași simpli. Timp de preparare - 10 minute, timp de gătire -  aproximativ 20 de minute, timp de așteptare - 6-12 ore, timp total  aproximativ 6-12 ore, porții: 8-10 felii.

Ingrediente:

2 litri de lapte,

200 grame de smântână (sau iaurt),

3 ouă,

1 lingură de sare.

 

Pregătirea rețetei pas cu pas

 

Mai întâi turnați laptele într-o cratiță, pusă pe foc. Adăugați sare și amestecați cu o lingură de lemn până când laptele dă în clocot.

Spargeți ouăle într-un castron și bateți-le cu telul de mână. Adăugați smântâna și mixați până obțineți un amestec omogen, de culoare deschisă.

Chec rafinat de toamnă, cu mere și nuci. Fără unt și fără ulei, o felie are doar 180 de calorii

Acum adăugați ouăle și smântâna în lapte și amestecați cu o lingură de lemn. Mai lăsați laptele pe foc încă 12 minute. La final, așezați o strecurătoare pe o formă cu margini înalte, acoperiți-o cu o cârpă de pânză și turnați conținutul cratiței.

Acoperiți brânza și puneți peste ea o greutate pe ea aproximativ 6-12 ore. Când este gata, savurați brânza la prânz, cină sau chiar ca și gustare!  

 

Vezi și:

 

Clătite nemțești, un deset preferat de copii. Sunt gata într-un sfert de oră

 

Clătitele sunt un desert preferat de toată lumea. Azi vă propunem rețeta clătitelor nemțești, un desert puțin diferit, potrivit atunci când vrei să încerci o nouă variantă pentru un astfel de preparat. Clătitele vor fi gata într-un sfert de oră.

Ingrediente:

2 ouă,

2 linguri de zahăr,

3 linguri de făină,

3/4 cană de lapte.

 

Cum se prepara clătitele nemțești

 

Pune ingredientele într-un blender și mixează-le bine. Încinge o tigaie cu puțin ulei. Toarnă un sfert de cană de compoziție în tigaie și răsucește-o până clătita capătă o forma rotundă.

Așteaptă să se întărească, apoi întoarce-o pe partea cealaltă. Clătitele nemțești se servesc cu fructe de pădure proaspete, cu frișcă, sirop sau alte ingrediente specifice clătitelor. Poți încerca un sos de ciocolată, fructe obișnuite sau exotice. Poftă bună! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel