Ai migrene și dureri intense? Iată o tehnică chineză veche de secole care te va ajuta (Studiu)
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Mikael Blomkvist)
Sursă foto: Pexels (Mikael Blomkvist)
O tehnică din medicina chineză s-a dovedit a fi eficace în combaterea durerilor de cap, conform unui studiu.

Oamenii care suferă de durere de cap deosebit de persistentă ar putea găsi alinare într-o practică chineză veche, potrivit unor noi cercetări. Acupunctura poate reduce numărul de dureri de cap lunare pentru persoanele care au dureri de cap cronice de tip tensiune, a constatat un studiu publicat pe 22 iunie în jurnalul Academiei Americane de Neurologie.

Durerile de cap tensionate implică o senzație de apăsare sau de strângere pe ambele părți ale capului cu intensitate ușoară până la moderată și sunt clasificate drept cronice atunci când apar cel puțin 15 zile pe lună.

După două luni de tratament, acupunctura poate oferi ameliorarea durerilor de cap tensive cronice timp de cel puțin opt luni, a declarat dr. Ying Li, cercetătorul principal al studiului și profesor la Universitatea de Medicină Tradițională Chineză Chengdu.

Tensiunea de la nivelul capului poate fi ameliorată cu acupunctură

Studiile anterioare au descoperit că acupunctura poate fi eficientă pentru durerile de cap episodice și cronice, dar nu au făcut distincție între cele două, scrie CNN. Acest studiu este unul dintre primele care arată că acupunctura este eficientă în special pentru durerile de cap cronice tensionale, a adăugat Li.

Deoarece durerile de cap tensive cronice sunt adesea mai dificil de tratat, iar medicamentele utilizate au multiple efecte secundare potențiale, rezultatele sunt promițătoare, a spus dr. Mark Whealy, neurolog specializat în dureri de cap și tulburări faciale la Clinica Mayo. Acesta nu a fost implicat în noul studiu.

Li și echipa de studiu au analizat efectul a 20 de ședințe de acupunctură adevărată sau superficială asupra a 218 persoane care au avut dureri de cap tensive cronice timp de o medie de 11 ani și au avut 22 de zile de cefalee pe lună.

Acele pot fi introduse în corp până la 20 de milimetri

Adevăratele tratamente de acupunctură presupun obținerea unei senzații de ”deqi”, cauzată de plasarea și mișcarea unui ac cu o adâncime de 12,5 până la 20 de milimetri în corp pentru a crea furnicături, amorțeală sau senzație de greutate. Tratamentele superficiale folosesc aceleași puncte din corp, dar introduc doar acele la 2 milimetri adâncime și nu realizează senzația.

Până la sfârșitul studiului, 68% dintre participanții care au primit acupunctură adevărată și 50% dintre participanții care au primit acupunctură superficială au raportat o reducere a numărului de zile de durere de cap pe lună cu cel puțin jumătate. Rezultatele sunt comparabile cu rezultatele din studiile clinice pentru medicamente, Whealy.

Migrena cu aură. Semnele care îți indică această problemă de sănătate

Migrena cu aură este o tulburare caracterizată prin episoade recurente de simptome neurologice localizate reversibile, care se agravează de obicei în 5 până la 20 de minute și nu durează mai mult de 60 de minute. „Aura” este un termen prin care medicii înțeleg tulburări de vedere. Pot fi linii, lumini, pete, pâlpâire. În cazuri severe, pierderea vederii. Toate manifestările sunt reversibile.

De asemenea, pot apărea tulburări senzoriale. O persoană simte că are pielea de găină și parca ceva se târăște peste corp. De asemenea, simte furnicături, pot exista zone de amorțeală. Toate acestea sunt și reversibile. Se pot manifesta tulburări de vorbire, care trec și ele odată cu atacul. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel