Ai memoria telefonului plină? Iată cum poți scăpa automat de fotografiile neclare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ai memoria telefonului plină? Iată cum poți scăpa automat de fotografiile neclare / Foto: Pixabay, de Pascal Beckmann
Ai memoria telefonului plină? Iată cum poți scăpa automat de fotografiile neclare / Foto: Pixabay, de Pascal Beckmann
Află în articol cum poți șterge automat imaginile neclare, duplicat sau prea mari din telefon.

Nu mai ai memorie în telefon și vrei să îți eliberezi spațiu? Ei bine, poți încerca să îți ștergi fotografiile neclare, duplicat sau prea mari. Dacă te-ai apuca tu singur să le analizezi, rând pe rând, ar putea dura destul de mult, așa că poți recurge la această metodă care te va ajuta să scapi de ele în mod automat. Jurnalistul Marian Andrei a explicat în cadrul emisiunii iLikeIT de la Pro TV cum putem sorta mai bine imaginile din telefon.

"Dacă aveți probleme de stocare cu Google Photos, pentru că există această opțiune de a face foto, de a face backup acolo tuturor fotografiilor și videoclipurilor pe care noi le avem în telefon, dacă intrăm pe photos.google.com - la gestionare stocare - avem niște opțiuni aici care sunt foarte interesante: "examinează și șterge".

VEZI ȘI: Ce să faci ca să nu mai apari pe Internet. Metoda prin care poți șterge toate informațiile despre tine

Caut automat fișierele mari foto și video, fișiere foto și video din aplicații. Avem "capturi de ecran", foarte important, că se adună de multe ori multe capturi de ecran la tot ce găsim pe internet ș.a.m.d. și uităm să le ștergem.

Dacă mergem la "fotografii neclare", inteligența artificială și-a dat seama automat care sunt fotografiile care nu au ieșit prea bine. N-ar avea niciun rost să mai stea în telefonul meu. Pot fi selectate toate și pot fi șterse foarte ușor. Dacă sunteți deja logat în contul de Google, o să mergeți direct în această pagină de sortare pentru duplicat.

Cum sortăm fotografiile pe iOS

Pe iOS, aplicația de fotografii este ceva mai bine pusă la punct, așa că putem să lucrăm ceva mai ușor cu albumele. Putem să păstrăm albume cu lucruri pe care noi le-am făcut și să le avem pe toate aici, iar la fiecare album avem posibilitatea să filtrăm fotografiile, să vedem doar cele care sunt favorite, editate, poze sau doar clipuri video, și putem să trecem mai ușor prin ele.

În plus, aplicația poate să recunoască fețele care apar cel mai des în fotografiile noastre și putem să dăm și un nume. Aplicația de photos face automat un soi de album, inclusiv cu o melodie de fundal", a explicat Marian Andrei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel