Ai mâncat usturoi sau ceapă și ai întâlnire? Cum scapi rapid de mirosul urât din gură
Autor: Ioana Dinu | Publicat pe: 04 aug 2022, 20:44
WhatsApp
Fotografie de la Cats Coming: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/tabel-gatit-mirodenii-sanatate-750948/
Fotografie de la Cats Coming: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/tabel-gatit-mirodenii-sanatate-750948/
Ai mâncat usturoi sau ceapă și ai o întâlnire importantă? Iată cum scapi rapid de mirosul urât din gură.

Puteți mânca, fără rețineri, ceapă sau mujdei de usturoi. Dacă mestecați pătrunjel verde sau câteva boabe de cafea prăjită, mirosul din gură va dispărea. Coaja de lămâie și cuișoarele au același efect. O bomboană „spirtoasă” mentolată va parfuma, apoi, respirația.

Cum scapi de mirosul de ceapă de pe mâini

Și de mirosul de ceapă de pe mâini puteți scăpa foarte ușor. Este suficient să vă ștergeți mâinile cu o felie de lămâie.

Ai curățat pește? Cum scapi de mirosul de pe mâini

După ce ați curățat solzii peștelui, înlăturați izul ce se menține pe mâini spălându-le în apa călduță în care ați turnat două lingurițe de apă oxigenată.

VEZI ȘI: Și tu plângi când tai ceapă? De azi înainte, cu trucurile bunicii, nu vei mai lăcrima

Și tu plângi când tai ceapă?

De acum înainte, cu un truc, sperăm ca plânsul când tăiem ceapa să devină amintire. Bunicile spun că nu vom mai lăcrima curățând ceapa, dacă vom înfige în vârful cuțitului miezul unei felii mai groase de pâine care va absorbi mirosul. Sau dacă veți executa această operațiune sub apă, respectiv într-un vas adânc plin cu apă rece. 

Alt truc cu ceapă

Dacă vreți să evitați ca ceapa să se desfacă la fiert, după ce ați curățat-o, faceți-i la bază o crestătură în formă de x.

În bucătărie, ceapa este folosită drept condiment. De asemenea, împreună cu usturoiul, ajută la restabilirea și normalizarea circulației sanguine. Are o acțiune antimicrobiană, reglează metabolismul și mai ales a lipidele, stimulează sistemulu imunitar, ajută la combaterea răcelii.

Aliment apreciat în antichitate pentru virtuțile sale terapeutice, tonice și antiinfecțioase, ceapa este un factor de sănătate și de longevitate.

Principalii constituenți cunoscuți: fructani, vitaminele A, B, C; săruri minerale - sodiu, potasiu, fosfat și nitrați calcaroși, fier, sulf, iod, siliciu; acizi - fosforic și acetic; disulfură de alil și de propil; ulei volatil; glucochinină; oxidaze diostaze (acestea din urmă sterilizate; prin căldură); principii antibiotice.

VEZI ȘI: Secretul care te va ajuta ca untul să fie proaspăt timp îndelungat

Vrei să păstrezi untul proaspăt cât mai mult timp?

Este foarte simplu ce trebuie să faci. Dacă untul se așează într-un vas cu apă fiartă în prealabil cu puțină sare și apoi răcită, se va menține mult mai mult proaspăt. 

Alt truc despre untul spumă

Pentru a bate cu ușurință untul spumă, se taie mai întâi în bucățele mici. Se introduce apoi vasul cu bucățelele de unt într-un alt vas mai încăpător în care se află apă caldă. În momentul când untul începe să se înmoaie, se înlătură apa caldă și se bate apoi spumă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?