Agenţia Mondială Antidoping, cercetări după ce monopostul echipei Haas va apărea în culorile drapelului Rusiei în noul sezon de Formula 1 - foto în articol
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Agenţia Mondială Antidoping, cercetări după ce monopostul echipei Haas va apărea în culorile drapelului Rusiei în noul sezon de Formula 1 - foto
Agenţia Mondială Antidoping, cercetări după ce monopostul echipei Haas va apărea în culorile drapelului Rusiei în noul sezon de Formula 1 - foto
Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) analizează dacă există vreo încălcare a regulamentelor în ceea ce priveşte culoarea maşinii echipei Haas pentru noul sezon de Formula 1, aceasta având culorile drapelului Rusiei, roşu, alb şi albastru, scrie Reuters.

Monopostul echipei Haas, purtând culorile sponsorului principal, compania rusească Uralkali (care se ocupă cu producerea substanţelor de fertilizare a solului), a ridicat întrebări cu privire la respectarea unei hotărâri pronunţate de Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS), care a decis, în decembrie 2020, ca sportivii ruşi să nu poată concura sub drapel naţional la marile evenimente sportive timp de patru ani.

It's here! Proudly presenting the Uralkali Haas F1 Team VF-21.
More details ???? bit.ly/3c1jr6t

Publicată de Haas F1 Team pe Joi, 4 martie 2021

Decizia a fost luată în contextul scandalului privind dopajul instituţionalizat din sportul din această ţară. WADA face cercetări în această chestiune alături de alte autorităţi cu competenţe în acest caz, a indicat instanţa mondială antidoping.

Echipa americană Haas a prezentat joi monopostul cu care va concura în ediţia 2021 a Campionatului Mondial de Formula 1, vopsit în culorile Rusiei, ţara de origine a noului său sponsor principal, compania Uralkali, deţinută de miliardarul Dmitri Mazepin, tatăl pilotului Nikita Mazepin. Nikita Mazepin va fi coechipier la Haas în acest sezon cu Mick Schumacher, fiul legendarului pilot german Michael Schumacher, ambii fiind debutanţi în Marele Circ, după ce au concurat anul trecut în Formula 2.

Noul monopost Haas, denumit VF-21, este vopsit în alb, roşu şi albastru, culorile drapelului Rusiei, fiind dotat cu un motor produs de Ferrari. Bolidul americanilor va efectua primele tururi de circuit luna aceasta, în Bahrain, unde sunt programate testele din presezon, precum şi prima cursă oficială din 2021, pe 28 martie.

Într-un comunicat dat publicităţii joi, Haas precizează că a semnat un contract multianual cu producătorul rus de îngrăşăminte chimice Uralkali, echipa cu sediul în Carolina de Nord urmând să poate din acest sezon numele de Uralkali Haas F1 Team.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel