AFP: Carnea de cal, un tabu în Europa
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
carne-de-cal
carne-de-cal

Carnea de cal, o problemă atât de delicată pentru britanici, după ce au descoperit-o în lasagna de vită, este un tabu în Europa. Consumul ei are variații culturale în funcție de fiecare țară. 

În Islanda a fost interzis consumul cărnii de cal pe principii religioase încă din secolul al XVIII-lea. Calul nu a ajuns până acum în reţetele acestei ţări, scrie B1, care citează AFP.

În Polonia, în perioada comunistă, carnea de cal era folosită pentru prepararea cârnaților cabanoși. Acum, obiceiul a dispărut. Însă, chiar dacă nu o consumă, o exportă. 66.000 de cai sunt crescuți în Polonia în fiecare an și sunt exportați către abatoare din Italia, Franța sau Spania, potrivit unei organizații poloneze a animalelor, Klub Gaja.

În Germania şi în Franţa, consumul cărnii de cal nu este tabu. Ce-i drept este rar. În Germania sunt aproape o sută de măcelării pentru cabaline în întreaga Germanie. În Franța, numărul măcelăriilor a scăzut din cauza lipsei măcelarilor specializați.

În Italia, criza economică a crecut consumul cărnii de cal în anul 2010, conform unei asociaţii de protecţie a cailor, însă datele nu sunt verificate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel