Data publicării:

Aflaţi care sunt miturile legate de apariţia cancerului

Autor: DCNews Team | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
mit
mit

Una dintre cele mai importante provocări în lupta contra cancerului este schimbarea mentalităţii greşite pe care mulţi oameni o au despre boală, informează De exemplu, sunt mulţi oameni care cred că genetica sau stresul joacă un rol major în riscul de a suferi de această afecţiune. Experţii reuniţi la congresului de la Societatea Europeană de Oncologie Medicală (ESMO) care a avut loc la Viena au spus că principala problemă este că oamenii nu înţeleg că un stil de viaţă sănătos poate preveni cancerul. Medicul Hans-Jorg Senn de la Facultatea de Prevenire a Cancerului din cadrul ESMO spune că “studiul relevă faptul că este o mare confuzie legată de factorii de risc care duc la apariţia cancerului: de exemplu, hainele strâmte nu cresc riscul de boală, dar obezitatea da”.

La studiul coordonat de medical Derek Power, de la Spitalele Universitare din Mercy şi Cork din Irlanda au participat 748 de persoane. Subiecţii au răspuns la un chestionar pentru a li se analiza credinţele lor despre factorii care conduc la apariţia tumorii. Multe persoane cred că o simplă lovitură la sâni, stresul, purtarea hainelor strâmte, folosirea telefoanelor mobile, consumul de alimente modificate genetic sunt factori importanţi care cresc riscul de maladie. Potrivit studiului, 90% dintre participanţi (inclusiv specliaşti în sănătate) credc că genetica creşte puternic riscul de cancer. Cu toate acestea, experţii au spus  că doar între 5% şi 8% dintre toate tipurile de cancer sunt cauzate de o genă moştenită.  Ceea ce este mai îngrijorător este faptul că oamenii cred că riscul de cancer nu poate fi modificat.

27% dintre chestionaţi au spus că dietele de detoxifiere ajută la reducerea riscului de tumoare, iar 67% dintre ei credeau că mâncarea organică îi protejează în faţa bolii. Până în prezent, studiile nu au confirmat aceste ipoteze. Cercetarea a arătat că 28% dintre subiecţi nu ştiau că legumele şi fructele îi protejau de cancer.

Medicul Hans-Jorg Senn spune că “populaţia europeană refuză ideea conform căreia cancerul poate fi prevenit având un stil de viaţă sănătos. Oamenii dau vina pe genetică şi pe societate.” Medicul consideră unica soluţie pentru a scădea  numărul bolnavilor de cancer este lămurirea tuturor miturilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel