Află ce vor răspunde bucureștenii la întrebarea „SUNTEȚI DE ACORD CU DESFIINȚAREA PRIMĂRIILOR DE SECTOR?” la referendumul din iunie - SONDAJ
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
primarii sector
primarii sector

Opinia populaţiei cu privire la desfiinţarea primăriilor de sector a rămas constantă în raport cu anul trecut - 11% în 2010, 12% în 2011 - , în pofida campaniilor pro şi contra acestei tematici susţinute de principalele partide politice la nivelul Capitalei, arată datele sondajului „Cartografierea socială a Bucureștiului”, realizat de Departamentul de Sociologie al SNSPA.

Sondajul a fost realizat în perioada 5-20 aprilie.

Referendumul privind Legea Capitalei, antrenament pentru alegerile din 2012 . Puterea și Opoziția fac un sondaj pe bani publici

„Datele prezentate arată cu suficientă claritate faptul că un referendum pe această temă nu se justifică din punct de vedere financiar şi al finalităţii aşteptate. Desfiinţarea primăriilor de sector nu este o temă prioritară pe agenda majorităţii, ci doar o temă politică sau utilizată ca pretext de către politicieni”, este de părere politologul Alfred Bulai, directorul programului.

Rolul de independent al lui Sorin Oprescu crește încrederea bucureștenilor în Primăria Generală

În comparaţie cu anul trecut, la nivelul încrederii în Primăria capitalei înregistrăm anul acesta o creştere spectaculoasă, astfel: dacă în 2010 26% din bucureşteni declarau că au încredere multă şi foarte multă în Primăria capitalei, în2011, 42% din bucureşteni îşi manifestă încrederea mare şi foarte mare în această instituţie.

Care sunt problemele prioritare ale Capitalei în opinia locuitorilor săi – SONDAJ

„Principalul argument de favorabilitate este dat de menţinerea la nivelul percepţiei sociale a actualului primar Sorin Oprescu în afara disputelor politice. În plus, sunt finalizate sau aproape de finalizare obiective urbane de maxim interes”, a adăugat Alfred Bulai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel