Află ce clasificare au spitalele din Bucureşti
Printr-un comunicat remis redacţiei, Ministerul Sănătăţii anunţă că a finalizat procesul de clasificare a unităţilor sanitare, în funcţie de competenţă, în 45% din judeţele ţării.
Astfel, în 19 judeţe (Brăila, Bistriţa Năsăud, Buzău, Bihor, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Ialomiţa, Harghita, Giurgiu, Maramureş, Olt, Satu-Mare, Sibiu, Teleorman, Vaslui, Vâlcea, Neamţ şi Sălaj), toate unităţile sanitare din administrarea Ministerului Sănătăţii şi a administraţiilor locale au fost clasificate, conform noilor norme.
În acest sens, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat, astăzi, încă 158 ordine de clasificare, în funcţie de competenţă, numărul total al acestora ajungând la 275.
Până în prezent, un număr de 5 unităţi sanitare au fost clasificate în categoria I de competenţă, dar cu condiţia de a realiza, până la data de 31 decembrie 2011, un plan de conformare specific fiecărei unităţi. Este vorba despre Spitalul Clinic Universitar de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tg. Mureş şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Spiridon din Iaşi.
În Capitală, alte 6 institute, respectiv Institutul Oncologic Prof dr. Al. Trestioreanu, Institutul de Fonoaudiologie și Chirurgie Funcțională O.R.L. "Prof. Dr.D.Hociotă", Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice “N. C. Paulescu”, Institutul national de recuperare, medicina fizica si balneoclimatologie, Institutul National de geriatrie si gerontologie Ana Aslan au fost clasate în categoria I Monospecialitate. Acestea se adaugă celor 2 institute clasificate în această categorie la începutul săptămânii.
Clasificarea unităţilor sanitare va continua până la începutul lunii iunie.
Citeşte şi:
Află care sunt primele spitale clasificate după noile norme
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News