Aeroportul Internațional Maramureș. Zboruri low cost, Baia Mare
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Reprezentanţii Aeroportului Internaţional Maramureş (AIM) şi cei ai Consiliului Judeţean Maramureş(CJ) se află în discuţii avansate cu operatori low cost pentru a introduce zboruri din şi înspre Baia Mare, a anunţat preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea, într-o şedinţă a instituţiei. 

"Purtăm discuţii şi cu operatorii low-cost pentru transportul de persoane şi, concomitent, alături de Universal Alloy Corporation (UAC) Europe, continuăm investiţia de lângă Aeroport, respectiv o hală de zeci de mii de metri pătraţi unde se vor desfăşura foarte multe operaţiuni economice", a declarat Gabriel Zetea. 

Acesta a mai menţionat că la numai două săptămâni de la redeschiderea aeroportului, compania Tarom şi-a reluat zborurile pe conexiunea Bucureşti- Baia Mare- Bucureşti, iar o firmă turistică a anunţat că din luna iunie a anului 2019 Baia Mare va fi conectată prin zboruri charter spre Antalya pe durata sezonului estival. 

Preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea, a precizat că pe AIM urmează să mai fie efectuate investiţii în modernizare în valoare de 7 milioane de lei, iar compania UAC Europe, specializată în producerea de componente pentru aeronave civile şi militare, va angaja pe viitoarea platformă logistică din aeroport peste 1.000 de persoane. 

AIM a fost închis pentru modernizare timp de trei ani, iar în urma unei investiţii de 20 de milioane de euro a fost extinsă pista de aterizare-decolare cu aproape 300 de metri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel