Adrian Streinu - Cercel: Să fim lăsați în pace să ne facem treaba! Foarte mulți ne deranjează
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Prof. Adrian Streinu - Cercel, managerul Institutului Matei Balș din București, a spus care ar fi lucrurile și măsurile de care ar urma să aibă nevoie domeniul medical, în următoarea perioadă, în contextul pandemiei de coronavirus.

"Primul lucru de care avem nevoie este să fim lăsaţi în pace să ne facem treaba. Foarte mulţi ne deranjează. Plecând de la media. Am pus ghilimele de rigoare. O singură condiţie: să sune mai rar. Au fost zile în care am vorbit de dimineaţă până seara la telefon şi nu ştiam la ce să răspund mai întâi: la problema mea din interiorul institutului, la dorinţa celor care voiau să afle ceva sau la fake news-uri.

Al doilea lucru este să apară un cadru legislativ care să ne pună la pază de ce va veni. După ce se va termina pandemia, o să vină alţii să ne tragă de mânecă: "dar cum aţi realizat voi achiziţiile?". Trebuie scos un cadru normativ cât se poate de clar, în această situaţie de urgenţă, care să prevadă clar că nimeni nu va avea voie să se atingă de noi, în viitor.

Dacă nu se va întâmpla aşa, următorul pas va fi ca acest corp medic-sanitar să facă un pas în spate. Gândiţi-vă că presiunea pe care o duce acest corp medico-sanitar este fantastic de mare. S-au trezit într-o mare, fără să ştie să înoate, fără să aibă echipament de protecţie şi, când au avut, nu au ştiut ce să facă cu el", a spus Adrian Streinu - Cercel, în emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3.

Vezi și: Medici în carantină și izolare. Streinu - Cercel: Nu va mai conta dacă ai sau nu virus, ci dacă poţi lucra sau nu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel