Data actualizării:
Data publicării:

Adrian Sârbu s-a cerut la Parchetul General: "A fost cool în arest"

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp

Omul de afaceri Adrian Sârbu a fost adus, marți dimineață, la sediul Parchetului General, la cererea sa, pentru a da declarații în fața procurorilor. Anchetatorii l-au reținut, luni, pentru 24 ore, acuzându-l de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare.

Întrebat de jurnaliști cum s-a simțit în prima noapte în arest, Adrian Sârbu a spus că a fost "cool".

Adrian Sârbu a fost ridicat, luni, când se afla în compania lui Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5. Omul de afaceri a fost mai apoi dus la Parchetul General, unde procurorii i-au adus la cunoștință că este acuzat în dosarul de evaziune fiscală de la Mediafax Group. În acest dosar sunt cercetate penal mai multe persoane pentru evaziune fiscală.

Într-un comunicat de presă emis după ce a fost reținut, Adrian Sârbu a susținut că dosarul în care are calitatea de suspect este fabricat de Victor Ponta și Sebastian Ghiță.

Într-un comunicat din luna decembrie 2014, Parchetul General arăta că, printr-o decizie din data de 23 aprilie 2013, i s-a acordat societății comerciale Mediafax Group SA eșalonarea la plată pe o perioadă de 24 de luni a obligațiilor fiscale exigibile, în sumă totală de 3.949.358 lei.

Vanghelie povestește cum a fost săltat Sârbu de procurori

În acest context, societatea comercială, reprezentanți ai acesteia, precum și persoane din cadrul unor cabinete de avocatură implicate în avizarea legalității actelor acestei societăți au creat și aplicat, în mod continuat, o schemă de sustragere de la plata taxelor și impozitelor, implicând constituirea unor societăți fantomă pe numele unor persoane lipsite de posibilități materiale, profitând tocmai de situația acestora, societăți ce au fost antrenate în circuitul comercial astfel alcătuit.

În acest fel SC Mediafax Group SA era protejată, responsabilitatea plății taxelor și impozitelor fiind transferată în sarcina celorlalte societăți, împotriva cărora se declanșau măsurile de poprire a conturilor pentru neplata taxelor și executare silită a acestora, proceduri inutile, deoarece nu dețineau în patrimoniu bunuri sau alte active ce puteau fi executate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel