Adrian Năstase traduce votul în CExN al PSD pentru Liviu Dragnea
Fostul premier Adrian Năstase comentează alegerea lui Liviu Dragnea la conducerea interimară a PSD, dezvăluind care sunt, în opinia sa, motivele pentru care membrii Comitetului Executiv Național au votat au votat pentru coordonatorul politic al social-democraților. Fostul lider al PSD a făcut o radiografie a evenimentelor din interiorul partidului din ultimii ani și avertizeză că se impune schimbarea strategiei până în noiembrie, când s-a stabilit data Congresului.
Potrivit fostului premier Adrian Năstase, votul de ieri din CExN al PSD pentru Liviu Dragnea a fost unul "împotriva unui anumit fel de politică".
"Nu am vrut sa scriu despre Cex, inainte de Cex. In opinia mea, a fost un vot impotriva unui anumit mod de a face politica de partid. Victor Ponta s-a concentrat pe activitatea de guvernare si a ignorat activitatea de partid. Departamentele nu au mai functionat. Sedintele BPN erau doar ocazii de transmis mesaje, nu brain storming-uri cu cei din teritoiu. Succesiunea de compromisuri, coabitari, uniuni personale, deplasarea spre centru (sub imperiul guvernarii), fara corectii ideologice, pierderea sentimentului de solidaritate, pierderea alegerilor prezidentiale, numirile guvernamentale fara o consultare in partid, transformarea congresului anuntat in Consiliu National si apoi incercarea de amanare a Congresului pana in 2017 au fost doar cateva din motivele pentru care membrii Cex au votat pentru Dragnea. Cu speranta ca unele lucruri vor putea fi indreptate.
Rovana Plumb, prima reacție după ce Liviu Dragnea a câștigat șefia interimară a PSD
Spre exemplu, prin formularea unei politici a guvernului in domeniul justiei. Actualul ministru al justitiei crede ca toata responsabilitatea in aceasta materie revine CSM. Gresit. Astfel, in ceea ce priveste violatorii in grup, ministrul poate propune inasprirea pedepselor prin modificarea Codului penal (daca il lasa ambasada americana), eventual pedepsirea violatorilor prin agatarea lor de instalatie un anumit numar de ore. Pot fi si alte idei. Asta e sarcina ministrului si nu a televiziunilor. Sigur ca stand proptiti in portile ambasadelor, ei nu se vor ocupa decat de „problemele" de coruptie. Astfel, obiectivul, va fi atins – marele capital romanesc va disparea complet iar romanii vor oferi in continuare munca ieftina pentru capitalul strain (aici sau afara). Ati aflat deja, capitalul american nu merge acolo unde este coruptie. De aceea,el merge in China, pentru ca acolo nu este coruptie.
Liviu Dragnea a preluat conducerea interimară a PSD până la congres, în noiembrie
Romanii asteapta o schimbare de atitudine, interna si externa. Membrii PSD – cel putin, cei cu care am vorbit- de asemenea. Sigur ca Dragnea are o serie de vulnerabilitati. El reprezinta insa o sansa de a schimba abordarea partidului, de a o dinamiza, de a clarifica relatiile cu UNPR. Gabriel Oprea poate fi prieten cu liderii PSD dar partidul lui va deveni principalul competitor pentru voturile stangii si va candida separat in alegerile din 2016. Rovana Plumb, ca presedinte al Consiliului National, se poate ocupa de departamentele partidului. Ar trebui revitalizat sediul din Ion Ionescu de la Brad. Nu trebuie renuntat la el. Unde sa se tina sedintele de departamente? In munti? In cele 10 camere din Kiseleff? Mesajul de la Cex, rezultatul votului au dat un ultimatum liderilor actuali ai PSD. Pana in noiembrie, la Congres, trebuie schimbata strategia, trebuie renuntat la excluderi, trebuie refacuta echipa. Daca nu, probabil ca la Congres, va avea loc o schimbare radicala", a scris, joi, pe blogul personal, Adrian Năstase, fost premier și fost lider al PSD.
Liviu Dragnea, PRIMELE declarații după ce a fost ales președinte interimar PSD
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News