Adrian Năstase, mesaj pentru Cioloş şi Barna: Pe când Fără penali în UE?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Adrian Năstase
Adrian Năstase
Adrian Năstase se întreabă de ce susţinătorii iniţiativei "Fără penali în funcţii publice" de la Bucureşti nu susţin aceeaşi măsură şi când vine vorba despre instituţiile europene. 

"Conform ziarului LeMonde, Christine Lagarde, susţinută de Macron ca preşedintă a BCE, a fost găsită vinovată şi răspunzătoare, în 2016, de neglijenţă pentru că, în calitate de ministru, a refuzat să declare recurs (cerut de specialişti) împotriva unui arbitraj fraudulos de 400 milioane euro ce a păgubit statul. A fost dispensată de pedeapsă de către Curtea de justiţie, instanţa care judecă miniştri, compusă majoritar din parlamentari (MCV, Comisia de la Veneţia, Greco ce părere au despre independendenţa justiţiei şi lupta anticorupţie?).

Cioloş e liderul grupului europarlamentar fondat de partidul lui Macron. De ce oare Cioloş şi Barna nu aplică în UE sloganul 'Fără penali în funcţii publice' şi 'UE fără penali'? Iar preşedintele Iohannis nu ar trebui să se opună în numele aceluiaşi principiu? Sau la Bruxelles se aplică, încă o dată, dictonul 'Deux poids, deux mesures'?", scrie Adrian Năstase pe blogul său. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel