Adrian Marinescu temperează temerile legate de tulpina indiană de COVID
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Adrian Marinescu
Adrian Marinescu
Medicul Adrian Marinescu a vorbit, joi, despre tulpina indiană COVID-19.

Adrian Marinescu a subliniat că India are o situație epidemiologică specifică, determinată de faptul că regulile sanitare şi de distanţare sunt dificil de respectat.

„Trebuie să înțelegem că, atunci când apare o variantă nouă, e doar o chestiune de timp până ajunge peste tot. Sunt de acord că nu sunt suficiente date. Această tulpină indiană este de urmărit în viitor, pentru că ne interesează mai multe lucruri: dacă este mai agresivă, dacă are o virulență care determină mai multe forme severe, şi atunci avem o mare problemă dacă se transmite mai ușor. În India a ridicat multe probleme, dar știți bine că în India regulile de igienă, distanțarea şi, în general, măsurile de prevenție sunt mult mai greu de respectat. (...)

Este o perioadă în care nu trebuie să fim îngrijorați, dar trebuie să fim prudenți. Trebuie văzut dacă se va întâmpla ca în cazul variantei britanice, care s-a transmis uşor, sau dacă va fi ca în cazul altor variante - Brazilia, Africa de Sud, în care lucrurile n-au mers mai departe”, a scris Adrian Marinescu, joi, la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel