Adrian Marinescu, AVERTISMENT: "Un lucru BUN". Diferența dintre GRIPĂ și COVID. Fii ATENT la ASTA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Medicul Adrian Marinescu a vorbit despre diferența dintre gripa sezonieră și COVID-19. Care sunt simptomele pentru fiecare în parte. 

Sezonul de gripă se apropie, iar unitățile medicale vor fi și mai solicitate, pe fondul crizei COVID-19. Medicul Adrian Marinescu a vorbit despre diferențele dintre cele două diagnostice și avertizează că simptomele pentru gripa de sezon și COVID-19 sunt foarte asemănătoare.

„Diferențierea este greu de făcut, mai ales la nivel de cetățean. Este adevărat, din datele pe care le avem cu privire la infecția cu SARS-COV-2, lipsa gustului și a mirosului este o simptomatologie mai pregnantă. Dar, în unele cazuri, se manifestă alte simptome, precum dureri musculare sau febră", a declarat Adrian Marinescu pentru b1.ro

„Este foarte probabil ca sezonul de gripă să vină mai târziu"

”De asemenea, chiar dacă la gripă debutul este de obicei brusc, iar COVID-19 afectează sistemul respirator gradual, simptomele seamănă foarte mult. Și atunci, trebuie făcută vaccinarea, ca să reducem cât de mult posibil fenomenul legat de gripă și oricum, trebuie să știm că atunci când avem o simptomatologie respiratorie acută, trebuie să ne izolăm. Mai apoi, putem lua legătura cu medicul de familie, pentru a stabili următorii pași.

Este foarte probabil ca sezonul de gripă să vină mai târziu și acesta este un lucru bun. Dacă va veni prin noiembrie - decembrie, vom avea timp pentru vaccinarea antigripală", a completat medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel