Adrian Gheorghe, preşedinte CNAS: Legislaţia din sănătate, îmbârligată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Captura Video
Captura Video
Adrian Gheorghe, preşedintele CNAS, spune că legislaţia din domeniul sănătăţii este îmbârligată şi că românii nu ar trebui să se aştepte la rezolvarea tuturor problemelor peste noapte. 

Întrebat dacă un nou contract cadru privind asigurările de sănătate ar duce la schimbarea beneficiilor din pachetul de bază pe care îl primeşte orice asigurat medical, Adrian Gheorghe, cercetătorul britanic adus de Vlad Voiculescu la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, a spus că românii nu trebuie să se aştepte la rezolvarea problemelor de 30 de ani peste noapte, dar şi că legislaţia din sănătate este "îmbârligată". 

"Pentru contractul cadru şi normele de la 1 iulie, cu siguranţă nu. Pentru noul model de contract cadru putem avea şi această discuţie, dar nu o văd fundamentală. Trebuie să punctez un element important. Să nu confundăm un nou model de contract cadru cu faptul că în acest model vor fi introduse toate reformele la care s-a visat vreodată în România. Nu vorbim despre aşa ceva. 

Ne vom referi la structură, principii şi valori mult mai aliniate cu condiţiile din prezent, în care să lucrăm pe conţinutul propriu zis al serviciilor şi modul în care acestea sunt furnizate şi finanţate, în măsura în care se poate. Atât din punct de vedere al spaţiului financiar, dar şi legal. După cum ştim, legislaţia în domeniul sănătăţii este destul de îmbârligată. Trebuie să fim şi realişti, dar trebuie să începem de undeva", a spus Adrian Gheorghe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel